Iahtul lui Steve Jobs, in sfarsit finalizat - seamana cu un iPhone 4 (Video)

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 16:31
4476 citiri
Iahtul lui Steve Jobs, in sfarsit finalizat - seamana cu un iPhone 4 (Video)

La un an dupa moartea boss-ului de la Apple, Steve Jobs, iahtul gandit chiar de acesta a fost, in sfarsit, finalizat in Aalsmeer, Olanda.

Dupa sase ani de munca, cei care au lucrat la acesta au primit, pe langa plata aferenta, si cate un iPod Shuffle avand gravat numele iahtului, Venus, in semn de multumire de la familia Jobs.

Iahtul, conceput chiar de Steve Jobs, cu ceva ajutor de la designerul Phillipe Stack, este lung de 70 - 80 de metri si construit din aluminiu, motiv pentru care este mai usor decat altele, asa ca poate naviga si cu mai mare viteza, relateaza PopSci.

Prova este astfel conceputa incat spatiul pentru plaja sa fie unul generos, avand incorporat si un jacuzzi, relateaza The Atlantic Wire. Intr-o cabina construita in intregime din sticla se afla iMacuri de 27 de inchi, care controleaza nava.

Din anumite unghiuri, iahtul aduce cu un iPhone 4. Ambarcatiunea ar putea parea rupta din peisaj daca tii cont de faptul ca miliardarul era o prezenta modesta. E de notorietate faptul ca locuia intr-o casa "normala" de pe o strada la fel de comuna din Palo Alto, California, ca se imbraca modest, neiesind din blugi, maleta neagra si tenisi New Balance, o alegere neobisnuita pentru un om care isi permitea orice. Nu conducea nici Bentley, nici Aston Martin ori Maybach, ci un Mercedes.

Stia ca nu-l va vedea terminat

In biografia sa se regasesc si cateva randuri legate de iaht. Steve Jobs ar fi spus, la un moment dat, ca ar putea muri inainte de finalizarea iahtului, iar sotia lui, Laurene, sa ramana cu o barca doar pe jumatate construita. Insa, mai spunea el, daca s-ar opri ar insemna ca accepta faptul ca va muri.

Potrivit lui Walter Isaacson, cel care a scris biografia, ce frapeaza sunt geamurile imense ale ambarcatiunii, inclusiv din zona de locuit, concepute dintr-o sticla speciala - care sa ofere suport structural - chiar de un inginer care se ocupa cu conceperea magazinelor Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#iaht Steve Jobs video, #iaht Steve Jobs finalizat, #iaht Steve Jobs poze , #murit