Fosta iubita a lui Steve Jobs face dezvaluiri socante despre tineretea fondatorului Apple

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 22:19
10180 citiri
Fosta iubita a lui Steve Jobs face dezvaluiri socante despre tineretea fondatorului Apple

Chrisann Brennan, prima iubita a lui Steve Jobs, femeia cu care cel care a pus bazele Apple a avut si un copil, pe care nu a vrut insa niciodata sa il recunoasca, isi lanseaza in cateva zile memoriile. A acceptat insa sa dezvaluie cate ceva din trecutul, inclusiv amoros al lui Steve Jobs.

Chrisann Brennan l-a intalnit pe Jobs in 1972, cand amandoi erau adolescenti, in California. Relatia lor a durat cinci ani, facand trecerea de la adolescenta la prima parte a maturitatii.

Cei doi s-au mutat impreuna, luandu-l sub acelasi acoperis si pe un prieten de-al lui Jobs, Daniel Kottke, inginer in calculatoare, cel care avea sa fie si unul dintre primii angajati Apple. Jobs era convins ca prezenta lui Daniel va neutraliza tensiunile dintre el sl Brennan.

Refuza sa-si imparta camera cu iubita

Cei trei s-au mutat intr-un apartament cu patru dormitoare, in Cupertino, insa Jobs a refuzat sa imparta camera cu iubita lui. Jignita initial, dupa cum recunoaste in "The Bite in the Apple: A Memoir of My Life With Steve Jobs", care va fi lansata in 29 octombrie, Brennan s-a impacat in cele din urma cu ideea. Majoritatea noptilor si le petreceau insa impreuna.

Cand venea la ea si nu dorea sa faca sex, seara tarziu, isi aminteste Brennan, dorind doar sa stea de vorba, insemna ca fusese la Kobun (Kobun Chino Otogawa, consilierul spriritual timp de multa vreme al lui Jobs).

Cand lucrurile stateau bine sperantele veneau una dupa alta, insa caderile erau extreme, isi mai aminteste Brennan. In acea vreme, cand Jobs deja punea bazele companiei, Brennan voia sa fie artista, insa inca nu-si gasise drumul. A acceptat un job de chelnerita in prima instanta, pentru a fi independenta, ulterior lucrand chiar pentru Apple si urmand cursuri de arta.

Aceasta povesteste ca l-a vazut pe Jobs practic crescand sub ochii sai si schimbandu-se foarte mult. Daca avea momente cand sustinea ca e "cel mai lenes om din lume", chiar daca muncea ca un maniac, la un moment dat, dupa o petrecere, a intrebat, dimineata: "Ce facem cu asta?", aratand inspre vasele murdare si mizeria lasata in urma. Brennan a reactionat apucandu-se sa stranga fara chef in casa, nestiind ca Jobs ajunsese in momentul in care i se parea logic ca altcineva sa faca munca de jos.

Brennan admite, peste ani, ca a fost momentul in care cu siguranta Jobs a vazut-o intr-o cu totul alta lumina. "M-a pus intr-o pozitie proasta fata de el", povesteste aceasta pentru New York Post.

Relatia lor a luat sfarsit in 1977, cand Brennan a ramas gravida. Jobs nu a vrut sa auda de copil. A declarat in nenumarate randuri ca nu e al lui. Desi un test de paternitate a aratat ca era fata lui, a declarat, in 1983, pentru Time: "28% din barbatii din SUA pot fi tatii copilului". Suma trimisa lunar lui Brennan, in prezent pictorita si graphic designer, nu a fost niciodata mai mare de 500 de dolari. Cu toate acestea, Lisa a absolvit Harvard si a devenit jurnalist.

Cat despre Jobs, la 15 ani distanta de la despartirea de Brennan, cand era casatorit, a sunat-o intr-o seara, dupa cum isi aminteste aceasta, pentru a-i multumi pentru noptile petrecute impreuna, un gest pe care aceasta nici acum nu-l poate intelege, chiar daca admite ca momentele de intimitate petrecute cu Jobs erau sublime.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#memorii iubita Steve Jobs, #Bite in the Apple Steve Jobs, #Chrisann Brennan dezvaluiri Steve Jobs, #Chrisann Brennan iubita Steve Jobs, #Steve Jobs tinerete, #Steve Jobs trecut , #Apple