Cum a ajuns Steve Jobs sa inventeze iPhone si iPad: L-a enervat un angajat Microsoft

Vineri, 31 Mai 2013, ora 22:2914543 citiri
Cum a ajuns Steve Jobs sa inventeze iPhone si iPad: L-a enervat un angajat Microsoft

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a inventat iPad-ul si iPhone-ul in urma unei intalniri cu un angajat Microsoft, care l-a enervat atunci cand i-a prezentat un produs asemanator, se arata in biografia lui Jobs, semnata de Walter Isaacson.

Unul dintre cei care lucrau la construirea unei tablete Microsoft era prieten cu sotia fondatorului Apple, Laurene Powell, invitandu-i pe cei doi la cea de-a 50-a aniversare, relateaza Business Insider.

Jobs a mers la petrecere, fara insa prea mare tragere de inima, iar acolo reprezentantul Microsoft i-a spus despre tableta respectiva si despre faptul ca va fi grozava.

"Tipul asta ma cicalea in legatura cu felul in care Microsoft urma sa schimbe complet lumea cu aceasta tableta si sa elimine laptopurile de pe piata, iar Apple ar trebui sa-si cumpere sisteme de operare de la Microsoft.

Dar gresea in ce priveste dispozitivul de la bun inceput. Tableta avea un stylus. Daca ai un stylus, esti mort. Cina a fost pentru a zecea oara cand mi-a spus despre tableta si ma saturasem atat de mult de el incat atunci cand am ajuns acasa am zis 'La naiba, hai sa-i aratam cum ar trebui sa fie cu adevarat o tableta'", a povestit fondatorul Apple episodul respectiv.

El a mai spus ca s-a dus la sediul Apple a doua zi si a cerut o tableta cu touchscreen, fara tastatura sau stylus. A primit-o sase luni mai tarziu. Insa in locul unei tablete, Apple a micsorat dispozitivul si a facut iPhone. Ulterior, s-a lansat si iPad-ul.

Comentarii