Apple pe vremea lui Steve Jobs: Cuvintele care au bagat frica in angajati

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 23:16
10271 citiri
Apple pe vremea lui Steve Jobs: Cuvintele care au bagat frica in angajati
Foto: Wikipedia

Un fost angajat al Apple a marturisit care erau cuvintele interzise in cadrul gigantului IT pe vremea cand era condus de Steve Jobs.

Fostul vicepresedinte al diviziei de comunicare de la Apple, Allison Johnson, a declarat intr-un interviu recent ca "branding" si "marketing" erau atunci cuvintele cele mai "urate, temute" in companie, scrie

Business Insider.

Intre 2005 si 2011, ea se numara printre putinii oameni care aveau contact cu antreprenorul.

Marea obsesie a lui Steve Jobs, care l-a urmarit pana pe patul de moarte

"Steve Jobs se gandea ca oamenii asociaza brandurile cu reclamele de la televizor, anunturile de pe strada si cu alte lucruri artificiale. Insa el considera ca cel mai important lucru trebuia sa fie relatia utilizatorului cu produsul respectiv. De aceea, de fiecare data cand mentionam cuvantul 'brand', parea a fi o injuratura", a marturisit Allison Johnson.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste marketing-ul, Johnson l-a citat pe Steve Jobs si a spus ca "daca nu ai valoare adaugata, atunci nu educi publicul despre produs, iar daca nu il ajuti sa vada ce e mai bun din el, nu vei reusi sa vinzi nimic".

In consecinta, de ce "marketing" era un "cuvant murdar" in cadrul companiei?

Johnson a explicat ca Apple isi trata evenimentele de lansare ca un efort masiv de a educa publicul despre noile sale produse, astfel ca arata efectiv publicului de ce este minunat sa foloseasca dispozitivele respective.

"Era foarte important ca echipa de marketing se afla langa cei care dezvoltau produsele si langa ingineri. Astfel, am inteles care erau lucrurile cele mai importante legate de dispozitive, ce motivatii aveau oamenii care le concepeau, ce sperau sa realizeze si ce rol ar fi trebuit sa joace in vietile noastre. Iar pentru ca lucram indeaproape cu totii, reuseam mereu sa transmitem mai departe toate aceste experiente", a marturisit Johnson.

Steve Jobs a murit in octombrie 2011 si suferea de cancer de pancreas.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Steve Jobs cuvinte Apple, #Steve Jobs angajati Apple , #Apple