Stema orașului Odorheiu Secuiesc, investigată de Parchetul General. Capul de urs străpuns de sabie ar instiga la torturarea animalelor

Sambata, 29 Ianuarie 2022, ora 08:33 2702 citiri
Capul de urs străpuns de sabie a fost ideea autorităților locale de a simboliza vitejia FOTO Wikipedia

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie al României a anunțat declanșarea unei anchete vizând stema municipiului Odorheiu Secuiesc.

Stema este reprezentată de un braț în armură care ține o sabie străpungând un cap de urs, o inimă şi o coroană de aur. Inițiatorii spun că întreg tabloul ar simboliza curajul.

Autoritățile din orașul harghitean au început demersurile pentru aprobarea stemei în 2016.

Procedura s-a încheiat anul trecut, când Consiliul Local a adoptat hotărârile necesare, după care ministerul a aprobat documentaţia şi stema. Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Administraţiei şi Lucrărilor Publice, a anunţat în august 2021 că guvernul a oficializat stema municipiului, arată publicația Hirado.hu.

Potrivit lui Árpád Gálfi, primarul din Odorheiu Secuiesc, Parchetul General a dispus o anchetă pentru o posibilă infracţiune. Infracţiunea este definită în document astfel: lama de argint, care străpunge un cap de urs brun cu ochii închişi, cuprinde elemente care “instigă la săvârşirea de infracţiuni de cruzime asupra animalelor”.

Potrivit primarului, dosarul cu actele privind aprobarea stemei, împreună cu documentaţia aferentă, vor fi trimise Parchetului, susţinând totodată că “stema istorică a oraşului Odorheiu Secuiesc nu poate face obiectul unei asemenea anchete”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News