Stelian Ion a cerut mai mulți bani la rectificarea bugetară. „Nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de specialişti pentru DNA şi DIICOT”

Luni, 16 August 2021, ora 22:34 1287 citiri
Stelian Ion, Minsitrul Justiției FOTO Facebook/ Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat luni, 16 august, că i-a cerut premierului să aloce resurse la rectificare pentru Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru finanţarea DNA şi DIICOT.

"Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti de Poliţie judiciară şi specialişti pentru DNA şi DIICOT. Fără să fie finanţate, aceste posturi nu există", subliniază el.

"I-am solicitat astăzi premierului, în şedinţa coaliţiei, să finanţeze la rectificare posturile aprobate deja pentru Poliţia judiciară şi solicitările venite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la celelalte instanţe. Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti de Poliţie judiciară şi specialişti pentru DNA şi DIICOT. Fără să fie finanţate, aceste posturi nu există, obiectivul din programul de guvernare nu este îndeplinit, şi nici angajamentele din MCV nu sunt respectate", a transmis, luni seară, Stelian Ion.

El a precizat că Ministerul Justiţiei nu este ordonator principal de credite pentru Ministerul Public şi ÎCCJ, dar este atent la solicitările financiare ale acestora şi le susţine pe deplin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News