Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025

Marti, 27 Iulie 2021, ora 19:49 1688 citiri
Stelian Ion a prezentat mai mulţi "paşi concreţi pentru a repara legile" FOTO Facebook/ Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunţă lansarea în dezbatere publică a modificărilor aduse Codului penal, precizând că există un acord în coaliţie în acest sen, şi a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2021-2025.

"Am prezentat coaliţiei proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate. Insistăm pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat", adaugă Stelian Ion.

Stelian Ion prezintă, marţi, 27 iulie, într-o postare pe Facebook, mai mulţi "paşi concreţi pentru a repara legile, pentru combaterea corupţiei şi pentru un sistem de justiţie eficient".

"Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, existând un acord în coaliţie pentru acest demers. Vor fi 30 de zile pentru observaţii şi propuneri din partea oricui este interesat, iar Ministerul Justiţiei le va analiza şi le va prelua pe cele care aduc soluţii îmbunătăţite", anunţă el.

Totodată, ministrul Justiţiei arată că se lansează în dezbatere publică Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025.

"Am prezentat coaliţiei proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate. Insistăm pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat. Voi discuta şi cu reprezentanţii administraţiei locale despre rolul crucial pe care îl au avertizorii de integritate pentru protejarea interesului public în primării", afirmă Stelian Ion.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News