Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Stelian Ion, despre retragerea amendamentelor coaliţiei la Codurile penale: ”E vorba de ticăloşie şi incompetenţă”

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 19:26
3489 citiri
Stelian Ion, despre retragerea amendamentelor coaliţiei la Codurile penale: ”E vorba de ticăloşie şi incompetenţă”
Deputatul USR Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion a criticat, marţi, faptul că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au retras toate amendamentele legate de modificarea Codului penal, fiind votată forma propusă de Guvern fără să fie impus un prag pentru abuzul în serviciu, şi a susţinut că acest articol va fi declarat neconstituţional şi "toate faptele vor fi şterse cu buretele", adăugând că "e vorba de ticăloşie şi incompetenţă" din partea coaliţiei.

"Peste un timp, Curtea Constituţională va declara acest articol, pe care îl împing domnul Predoiu şi coaliţia Ciucă - Ciolacu, neconstituţional şi toate faptele şterse cu buretele, de parcă n-ar fi fost de ajuns că s-au închis mii de dosare în ultimii ani, mii de dosare de corupţie, de criminalitate organizată, toată aria de infracţionalitate cu miliarde de euro prejudicii.

E vorba de ticăloşie şi e vorba de incompetenţă. Amalgamul ăsta este explozibil pentru democraţia românească, ăsta nu e Parlament, absolut clar. Cred că nu mai întâlnim în niciun stat european o asemenea manieră alba - neagra, să te joci cu amendamentele. Azi îl vezi, mâine nu-l vezi. Azi discutăm o variantă, peste jumătate de oră altă variantă, de nu mai înţelege nimeni. Nici ei n-au înţeles ce votează. Dacă îi întrebaţi acum, nu vor şti să răspundă ce au votat astăzi", a afirmat Stelian Ion.

El a spus că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi preşedintele Klaus Iohannis sunt vinovaţi de această situaţie.

"Domnul Predoiu este primul vinovat. Domnul Iohannis a girat toată povestea asta, pentru că nu cred că este străin de tot ce se întâmplă aici, şi domnul Nicu cu domnul Ciolacu, la fel, sunt principalii vinovaţi", a adăugat Stelian Ion.

Stelian Ion a mai spus că în comisie s-a votat iniţial "o mizerie" la modificarea Codului de procedură penală, prin care era scoasă folosirea interceptărilor ca probe pentru infracţiunile de corupţie.

"Au votat o mizerie în Comisia juridică. Voiau să scoată din proiect nişte articole care ar fi fost benefice pentru unele dosare care sunt bazate pe interceptări în baza unor mandate de siguranţă naţională şi voiau să scoată acele probe doar pentru faptele de corupţie şi pentru evaziune fiscală. Au existat foarte multe tensiuni, introduceau tot felul de articole. Nu ştim ce s-a întâmplat. Cred că ar trebui să dea explicaţii domnul Ciolacu cu domnul Ciucă. Cert este că au luat o decizie drastică şi nu a mai existat absolut nicio discuţie. Unele lucruri introduse la Senat nu au fost rele", a explicat Stelian Ion.

Deputatul USR a arătat că proiectele care vizează Codul penal şi cel de procedură penală nu sunt puse, în acest fel, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

"Ei cred că vor păcăli încă o dată pe cei din Comisia Europeană, aşa cum încearcă să îşi bată joc de români şi să îşi bată joc şi de partenerii europeni, spunând că desfiinţează pensiile speciale, de fapt nedesfiinţând absolut nimic. Aşa se fac că lucrează şi cu Codul penal şi de procedură penală. Ba mai mult decât atât, introduc vulnerabilităţi care vor slăbi lupta împotriva corupţiei şi vor întreţine abuzurile şi faptele împotriva bugetului de stat, împotriva bugetului Uniunii Europene", a mai susţinut Stelian Ion.

El a precizat că, din punctul său de vedere, s-ar justifica pe deplin atacarea acestor proiecte la CCR, dar decizia va fi luată după discuţiile în grupul parlamentar.

Preşedintele Comisie juridice, Laura Vicol, a anunţat, marţi, după două ore de dezbateri, că în urma discuţiilor din coaliţie sunt retrase toate amendamentele votate la Codul de procedură penală şi Codul penal, fiind adoptate proiectele în forma venită de la Guvern. În acest fel, în cazul Codului penal s-a eliminat pragul de la care se consideră infracţiune pentru abuz în serviciu.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#stelian ion, #Cod penal, #amendamente, #abuz in serviciu , #Stiri Stelian Ion