Stelian Ion, după audierea lui Cătălin Predoiu: „Faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură, este realmente o bătaie de joc”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 18:08
3637 citiri
Stelian Ion, după audierea lui Cătălin Predoiu: „Faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură, este realmente o bătaie de joc”
Stelian Ion, fost ministru al Justitiei FOTO Facebook/ Stelian Ion

Fostul ministru USR al Justiţiei, a cărui demitere a generat criza politică ce se va încheia cu învestirea Guvernului Ciucă, afirmă, miercuri, după după audierea lui Cătălin Predoiu, că acesta este dispus să facă orice compromis pentru a obţine funcţia ”Faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură, este realmente o bătaie de joc”, declară Stelian Ion, afirmând că ”aruncăm carcasa, mimăm desfiinţarea, dar păstram conţinutul”.

Stelian Ion a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook intitulat ”Marea păcăleală”, referindu-se la audierea lui Cătălin Predoiu pentru Ministerul Justiţiei.

”Cătălin Predoiu, fost şi viitor ministru, a venit azi la audierile din Parlament cu aura celui care, doar pentru a obţine funcţia mult râvnită, este dispus să facă orice gen de compromis. Numeşte acest compromis sulfuros drept deschidere pentru dialog instituţional. Sună bine, doar ca în spatele acestei sintagme se ascund de fapt interesele celor care îşi doresc să menţină starea de fapt din justiţie şi să împiedice orice încercare reală de reformare a CSM, a Inspecţiei Judiciare şi a altor instituţii din justiţie”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”faptul că ne spune cu nonşalanţă că SIIJ se va desfiinţa, dar se va înfiinţa o altă structură asemănătoare este realmente o bătaie de joc”

”Cu alte cuvinte, aruncăm carcasa, mimăm desfiinţarea, dar păstram conţinutul. Reînfiinţăm structura dându-i altă denumire, probabil acelaşi sediu, dar mai multe resurse. O structură unică la nivel naţional care încalcă competenţa DNA şi DIICOT, la fel de odioasă ca SIIJ, dar mult mai puternică. Folosind trompetele pesediste şi peneliste poate că va păcăli câţiva naivi in tara, dar cu siguranţă nu va păcăli Comisia Europeana şi nu vom scăpa de MCV prin astfel de şmecherii politice”, a mai scris Stelian Ion.

”Cu un aer cabotin a făcut apel la procurori îndemnându-i să se ia la trântă cu criminalitatea organizată, omiţând că prin faptul că a compromis şansele ca DIICOT să aibă o conducere deplină o lungă perioadă de timp a slăbit această instituţie care a trebuit să se bată cu criminalitatea organizată cu o mână legată la spate. Remarc ipocrizia flagrantă a discursului. Nu va fi uşor pentru sistemul judiciar cu un astfel de ministru, care astăzi ne-a spus că nu are soluţii, că vrea „discuţii” şi pentru desfiinţarea SIIJ, şi pentru procedura de numire a procurorilor, dar nu prea multe, cât să mimeze dialogul. Iar când se va plictisi de discuţii, va tăia cu „sabia legiferării”, a adăugat Stelian Ion.

Potrivit acestuia, Predoiu a găsit şi o scuză pentru neridicarea MCV.

”Ne-a mai spus dl Predoiu că Ministerul Justiţiei nu are obligaţia de a ridica MCV, găsind astfel scuza perfectă în cazul unui eşec. Este evident că fără respectarea angajamentelor, inclusiv desfiinţarea SIIJ, o procedură de numire a procurorilor şefi care să ofere echilibru între actorii implicaţi, fără legi ale justiţiei care să respecte independenţa magistraţilor şi să permită reformarea CSM, nu se poate ridica MCV.

Iar aceste proiecte ţin tocmai de Ministerul Justiţiei, oricât încearcă dl Predoiu să se spele pe mâini preventiv.Cătălin Predoiu a descris astăzi, cu sinceritate, cum vede rolul ministrului Justiţiei: „nu eşti de capul tău”. Exact, dl Predoiu nu este de capul lui în Guvern, este la cheremul preşedintelui Iohannis şi al PSD, dar acest lucru nu îl deranjează prea mult câtă vreme a primit jucăria pe care şi-a dorit-o. Rar îţi este dat să vezi atâta dorinţă de a fi ministru şi atât de puţin interes pentru ceea ce urmează să faci ca ministru”, a mai afirmat fostul ministru al Justiţiei.

Cătălin Predoiu a fost avizat favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
Protest în Piața Victoriei față de modul în care se judecă accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri
Protest în Piața Victoriei față de modul în care se judecă accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri
Zeci de persoane şi-au anunţat participarea la un protest programat sâmbătă, începând cu ora 19:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Organizatorii sunt nemulţumiţi de modul în care...
#Stelian Ion deputat USR, #Catalin Predoiu, #desfiintarea Sectiei Speciale, #Justitie , #Stiri Stelian Ion