Stelian Ion, dezvăluiri despre Florin Cîțu: „Nu are autonomie, așteaptă indicații prețioase de la alții. În momente cheie dă telefoane și așteaptă lumină din altă parte”

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 15:32
5886 citiri
Stelian Ion, dezvăluiri despre Florin Cîțu: „Nu are autonomie, așteaptă indicații prețioase de la alții. În momente cheie dă telefoane și așteaptă lumină din altă parte”
Stelian Ion, fost ministru al Justitiei FOTO Hepta

Stelian Ion a lansat noi acuzații la adresa premierului Florin Cîțu. despre care a spus că ”nu are autonomie, așteaptă indicații prețioase de la alții și este un lider foarte slab” și că ”în momente cheie se retrage, dă telefoane și așteaptă lumină din altă parte”. Fostul ministrul al Justiției a spus că premierul ”nu are autonomie, așteaptă indicații prețioase de la alții și este un lider foarte slab” și că ”în momente cheie se retrage, dă telefoane și așteaptă lumină din altă parte”.

„Această criză este declanșată de Florin Cîțu care a luat decizii unilaterale. N-au crezut că vom depune moțiune de cenzură dar iată că s-au înșelat. Nu putem continua cu acest stil autoritar, bat cu pumnul în masă.

Florin Cîțu este un pseudolider, nu este un lider. Este clar că nu-i aparțin toate deciziile și stă mai mult pe telefon și se consultă. Am observat că nu are autonomie, așteaptă indicații prețioase de la alții și este un lider foarte slab.

Nu a încercat să țină coaliția unită. L-a interesat doar campania internă, propria imagine. Nu s-a implicat în chestiunea desființării SIIJ, secția specială.

L-am văzut cum în momente cheie se retrage, dă telefoane și așteaptă lumină din altă parte. Un lider nevoie nu are nevoie ….În momente cheie când pe ordinea de zi sunt puse chestiuni fierbinți, cu PNDL, Anghel Saligny. Eu v-am spus maniera de lucru la modul general, am fost acolo 8 luni de zile. Pe parcurs am văzut că nu-și respectă angajamentele, a fost tot mai clar că nu este un partener cu care se poate continua”, a spus Stelian Ion.

Acesta a acuzat și modul în care a fost blocată moțiunea împotriva guvernului.

„Mă îndoiesc că va fi retrasă această moțiune, ea a îndeplinit toate condițiile. Câtă vreme toți semnatarii au reconfirmat semnăturile, sunt toate în original. Este un abuz fără precedent să oprești o moțiune fără să ai motiv. Este un atac la ordinea constitutțională, Guvernul nu poate continua fără susținerea Parlamentului. Dacă cineva a legitimat AUR, acela este Florin Cîțu. Prin atitudinea sa ne-a obligat să semnăm această moțiune de cenzură. Cei din PSD susțin că sunt în opoziție, dar refuză semnarea unei moțiuni. Lipsesc din ședința Biroului Permanent pentru a bloca această moțiune”, a mai spus fostul ministru.

Acesta a vorbit și despre episodul ce a dus la remanierea sa.

„Niciodată nu am discutat cu colegii de la avizare să se dea un anumit aviz. E foarte greșit să pui presiune pe oamenii aceia. Fiind parte tehnică, ei răspund. Acuma, eu cred că puteau fi folosite niște mijloace care să evite acest conflict. Aveam o mulțime de amendamente care ar fi putut transforma acest proiect care să nu fie unul al hoției naționale.

Au fost mai multe mize suprapuse. Cea la procurorii de rang înalt – azi trebuia susținut interviul la Ministerul Justiției de către candidați. Asta a fost o miză. S-a suprapus cu momentul promovării PNDL 3 în mod forțat, fără acord în coaliție. Se pare că strategia lui Florin Cîțu a fost mai degrabă de apropiere de PSD și de aruncare în decor a USR. Dacă el vede mai degrabă o coaliție cu PSD greșește foarte mult față de electorat”, a declarat Stelian Ion la Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#stelian ion, #Florin Citu premier, #USRPLUS PNL , #Stiri Stelian Ion