DOCUMENT Ministrul Justiției a primit cererea de avizare a proiectului Anghel Saligny de săptămâna trecută. Stelian Ion afirmase că a primit doar o copie

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 16:54 3140 citiri
Ministrul Justiției Stelian Ion a explicat miercuri ca nu primise încă proiectul original al ordonanței FOTO Facebook / Stelian Ion

Ministrul Justiției Stelian Ion a declarat miercuri, 1 august, că nu a dat aviz pe proiectul de investiții Anghel Saligny, fitilul de la care a pornit scandalul dintre USR PLUS și PNL, pe motiv că nu primise încă originalul ordonanței. Cu toate astea, un document obținut pe surse de către Ziare.com arată contrariul, că ministrul primise proiectul încă din 25 august.

UPDATE Ministrul Justiției Stelian Ion a declarat miercuri seară că documentul, deși este specificat în text că este original, nu ar fi de fapt original și că mențiunea respectivă este o eroare.

Mai mult, chiar și premierul Florin Cîțu l-a contrazis pe Stelian Ion, precizând miercuri că proiectul original a fost transmis către avizare la Ministerul Justiției încă din 25 august.

„A fost trimis originalul acestei OUG pe 25/08. Eu vreau de la toți miniștrii să-și ia în serios treaba și atribuțiile. Suntem acolo să guvernăm nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României”, a declarat premierul Florin Cîțu, întrebat despre avizul lipsă de la Ministerul Justiției.

De cealaltă parte, Stelian Ion declarase în urmă cu aproximativ o oră că originalul ordonanței privind planul de investiții Anghel Saligny „nu a fost depus nici până la această oră” și că în consecință nu a putut da un aviz, deoarece nu a putut analiza proiectul.

„Nu a fost depus originalul până la această oră. A fost transmis în copie la începutul procedurii o variantă. Trebuie analizate toate acele argumente. Eu nu am știut că în această dimineață se va pune pe ordinea de zi acest subiect”, a afirmat Stelian Ion.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News