Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Este în curs de analiză

Joi, 02 Septembrie 2021, ora 08:57
2893 citiri
Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Este în curs de analiză
Stelian Ion a fost demis din funcția de ministru al Justiției de premierul Florin Cîțu FOTO Hepta.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea prim-ministrului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat Administrația Prezidențială.

”Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, au transmis reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

Revocarea devine efectivă după ce preşedintele semnează decretul în acest sens, care este apoi publicat în Monitorul Oficial.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţum care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. Revocarea a fost ddeterminată de disputa privind avizul pentru Programul Anghel Saligny, destinat comunităţilor locale, în valoare de 50 de miliarde de lei.

"Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare", a afirmat Cîţu.

Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, după Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii. La acel moment, liderii coaliţiei au convenit asupra unui act adiţional la protocolul alianţei care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

La rândul său, USR PLUS a anunţat, după o şedinţă de câteva ore a conducerii formaţiunii, că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, "care a aruncat ţara în criză politică".

"USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare", afirmă reprezentanţii formaţiunii, care cer negocieri pentru un nou premier şi adaugă că, dacă discuţiile eşuează, vor susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Klaus Iohannis se vrea secretar general NATO, în locul lui Jens Stoltenberg, dar favorit pentru această funcție ar fi premierul Olandei, Mark Rutte. Oficialul de la Palatul Cotroceni a auzit că...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#stelian ion, #demis, #Florin Citu, #Klaus Iohannis , #Stiri Stelian Ion