Cum arată Stela Enache la 73 de ani și care e numele real al interpretei melodiei "Ani de liceu"

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 09:57
8711 citiri
Cum arată Stela Enache la 73 de ani și care e numele real al interpretei melodiei "Ani de liceu"
Stela Enache FOTO Facebook

Stela Enache s-a născut la Reșița pe 24 ianuarie 1950.

"N-am făcut nicio operație estetică, mi-aș dori să fac mai mult sport, dar nu reușesc. Mănânc de toate, nu am restricții", spunea Stela Enache într-un interviu acordat pentru Antena 3.

Stela Enache s-a remarcat pe scena festivalului din Mamaia în 1971, pe vremea când avea 21 de ani. Atunci și-a cunoscut și mare dragoste, pe compozitorul Florin Bogardo.

„Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană, dar cu destinul şi cu Dumnezeu nu te poţi juca. El (Florin Bogardo) a venit la Mamaia, eu eram la festival, debutam atunci în 1971, el era la secţia compoziţie, eu eram la interpretare. Ne-am cunoscut datorită maestrului George Grigoriu şi a fost dragoste la prima vedere din partea lui. Eu îl iubeam de multă vreme", a declarat interpreta, al cărei nume din buletin este Steriana Aurelia Bogardo.

Scrisoare prin care a fost cerută de soție de Florin Bogardo: „Dragă starule,

Iartă-mă că nu m-am întors, dar despărțirile chiar numai pentru câteva zile sunt pentru mine un lucru trist. Vreau să îți spun că te iubesc și că dacă tu vrei și Dumnezeu vrea iubirea noastră aș dori-o fără sfârșit.

La revedere, F”.

Stela Enache și Florin Bogardo au fost căsătoriți până în 2009 (au doi copii), când compozitorul a murit. Boogardo a compus nenumărate melodii pentru soția lui, printre care și Ani de Liceu.

Ani de liceu a fost comanda expresă a regizorului filmului Liceenii, Nicolae Corjos. Acesta şi-a dorit un cântec pentru genericul de început şi de sfârşit al filmului. La succesul acestei pelicule au contribuit mai multe persoane: autorul George Şovu, textierul Saşa Georgescu, regizorul Nicolae Corjos şi compozitorul Florin Bogardo. Toţi au intuit problemele fiecărui licean – materiile care îi speriau, primii fiori ai dragostei, relaţia profesor-elev, toate acestea fiind ilustrate cu succes. Un alt rol decisiv în reuşită l-au avut tinerii şi talentaţii interpreti Ştefan Bănică Jr., Oana Sîrbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, susţinuţi de mari actori consacraţi ai României, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru, Cristina Deleanu, Silviu Stănculescu, Mihai Mereuţă", a povestit ea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Stela Enache, #florin bogardo , #stiri vedete