PSD, după plângerea penală a Declic: Se pare că domnul Cîțu va deveni penal. Așteptăm să vedem cum va acționa domnul Iohannis

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 14:36 4741 citiri
Purtătorul de cuvând al PSD Radu Oprea a subliniat că social-democrații așteaptă reacția președintelui Klaus Iohannis FOTO Facebook

Purtătorul de cuvând al PSD Radu Oprea a declarat vineri, 30 iulie, că social-democrații așteaptă cu interes să vadă poziția președintelui Klaus Iohannis după ce comunitatea Declic a depus plângere penală în numele premierului Florin Cîțu și al fostei sale consiliere de stat Mioara Costin.

”Faptul că, de astăzi, se pare că domnul premier Cîţu va deveni penal în accepţiunea preşedintelui Iohannis - ţinem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală deja este penal - pentru că organizaţia Declic ar trebui să depună astăzi, acum au anunţat, plângerea penală pentru faptul că domnul premier Cîţu a folosit resursele guvernamentale pentru campania internă în PNL. Sunt suficiente motive, nu numai acesta, şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. (...) Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona. Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim ca domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut”, a declarat Radu Oprea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Comunitatea Declic a depus, vineri, la DNA, plângere penală la adresa premierului Florin Cîţu şi a fostei sale consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern.

”Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu”, a afirmat avocatul Toni Decean, care a adăugat că ”singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News