Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, despre procesul de evaziune: Lucrurile nu sunt foarte bine intelese

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 19:39
3408 citiri
Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, despre procesul de evaziune: Lucrurile nu sunt foarte bine intelese
Foto: Facebook/Stefan Radu Oprea

Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, vineri, ca nu este vinovat de evaziune fiscala si ca in prezent nu mai exista niciun proces in instanta pe numele sau, lucrurile fiind transate de mult.

In 2016, Radu Oprea a fost trimis in judecata intr-un dosar de evaziune fiscala, dar completul de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat mai multe nereguli in rechizitoriu.

"Nu este un proces astazi pe portalul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, lucrurile au fost transate de mult, cred ca la inceputul anului 2016 cand o instanta, camera preliminara la Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a pronuntat si a fost trimis dosarul inapoi catre procuror, decizia ramanand definitiva. De aceea, este o stire as putea sa-i spun falsa, sau lucrurile nu sunt foarte bine intelese si cred ca lucrurile pot fi foarte usor lamurite daca exista curiozitatea de a urmari portalul Ministerului Justitiei. Deci, nu exista astazi niciun proces" a declarat senatorul Radu Oprea, vineri dupa-amiaza, pentru News.ro.

Intrebat daca a mai fost chemat, din martie 2016, la instanta sau la Parchet in legatura cu acest dosar, Radu Oprea a spus ca nu a mai fost chemat pentru declaratii.

"Nu am mai fost chemat, nu am mai fost intebat, nu stiu nimic din decizile pe care le-ar fi putut lua cineva cu privire la aceasta chestiune" a spus Radu Oprea.

Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri a precizat ca nu se face vinovat de infractiunile comerciale de care a fost acuzat de catre procurorii Parchetului General.

"Subiectul acesta, atata timp cat s-a pronuntat deja o instanta, cred ca nu mai este despre ce sustin eu. Sustinerea mea a fost intotdeauna ca nu sunt vinovat de evaziune fiscala, sub nicio forma si cred ca lucrurile acestea au fost foarte bine intelese de catre instanta. Daca s-ar fi intamplat sa am o problema, nu as mai fi candidat pentru al doilea mandat de senator" a mai spus Radu Oprea.

Pe 5 ianuarie 2016, Radu Oprea a fost trimis in judecata alaturi de fostul sau partener de afaceri, Mihai Stefanescu, intr-un dosar de evaziune fiscala in care au fost inculpate mai multe dintre firmele controlate de cei doi. In acest dosar, ANAF s-a constituit parte civila.

In februarie 2016, completul de judecata de la ICCJ a constatat mai multe nereguli in rechizitoriul prin care Oprea a fost trimis in judecata si a cerut procurorilor remedierea acestora.

Astfel, judecatorii au cerut anchetatorilor sa precizeze "detaliat si explicit" faptele pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpati, toate "elementele necesare configurarii neechivoce a tipului si numarului de operatiuni concret imputate fiecaruia dintre cei patru inculpati, a circumstantelor de loc si timp in care au fost comise, a formei de participatie retinute in cazul fiecarui inculpat (respectiv autori/coautori sau complici) si, defalcat, a rezultatului produs prin fiecare dintre faptele ce vor fi descrise", precum si faptele pentru care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor.

O luna mai tarziu, in martie 2016, dosarul a fost restituit de instanta de judecata catre Parchet.

Procurorii au contestat decizia de restituire iar in cadrul unui alt dosar contestatia a fost respinsa in data de 13 mai 2016.

Iata lista de ministri anuntata oficial vineri de premierul desemnat Viorica Dancila, pe care se mai regasesc alte doue nume, vizate de DNA, Rovana Plumb si Viorel Ilie, pentru care anchetele au fost blocate de colegii din Parlament.

Vezi si filmul zilei deciziilor de la PSD

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Stefan Radu Oprea proces, #ministru Mediu Afaceri proces , #ministru delegat pentru Mediul de Afaceri