Steaua, in razboi cu ProTV: Postul va fi reclamat la CNA

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 13:59
10370 citiri
Steaua, in razboi cu ProTV: Postul va fi reclamat la CNA
Foto: LPF

Clubul Steaua le-a declarat razboi celor de la ProTV si anunta ca ii va reclama la Consiliul National al Audiovizualului.

Motivul disputei il reprezinta echipa lui Gigi Becali, FCSB, ale carei partide din cupele europene se vad la ProTV.

Joi seara, in timpul duelului dintre FCSB si armenii de la Alashkert, grafica arata ca vicecampioana se numeste, de fapt, Steaua, nume pe care formatia lui Becali nu mai are voie sa il foloseasca.

Cei de la Steaua spun ca ProTV nu este la prima abatere si ca au mai fost sanctionati de CNA din acelasi motiv.

"Urmare a incalcarii dispozitiilor art. 3 alin. 2 din Legea 504/2002 de catre postul PRO TV atat cu ocazia transmiterii meciului de fotbal din data de 25.07.2019 disputat intre formatiile ALASHKERT si FCSB, cat si in stirile sportive din ziua de 26.07.2019 prin folosirea in grafica meciului, indicat anterior, denumirea STEAUA si STE cu referire la formatia FCSB, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a inaintat astazi o sesizare catre Consiliului National al Audiovizualului prin care solicita dispunerea masurilor necesare, conform legislatiei in vigoare pentru nerespectarea deciziei nr. 3425/03.12.2014 pronuntata in dosarul nr. 42805/3/2011.

De asemenea, am reiterat faptul ca aceasta situatie se perpetueaza cu toate ca, inca din anul 2017 CNA a transmis radiodifuzorilor o adresa de atentionare prin care le-a reamintit obligatia de a asigura informarea corecta a publicului, conform prevederilor legislatiei audiovizualului in vigoare si a deciziilor ICCJ nr. 3425/2014 si a CAB 989A/2016. Postul de televiziune PRO TV nu este la prima abatere de acest gen iar ultima somatie publica in acest sens primita de postul PRO TV a fost in luna ianuarie 2019, conform raspunsului C.N.A. nr. 3891RF/15.01.2019.

Pe aceasta cale dorim sa asiguram opinia publica, suporterii stelisti ca Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti face toate demersurile necesare pentru protejarea marcilor Steaua si Steaua Bucuresti si pentru a asigura o informare corecta a publicului", se arata intr-un comunicat al Stelei.

Steaua si FCSB se razboiesc de ani buni in instante dupa ce echipa patronata de Gigi Becali a furat identitatea campioanei Europei din 1986.

La partida de joi, ProTV a preluat semnalul televiziunii armene ce a produs meciul, grafica apartinandu-le de asemenea armenilor.

M.D.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Steaua ProTV televizare, #Steaua CNA ProTV, #Steaua reclamatie ProTV , #stiri Steaua