Steaua - FC Botosani se joaca la Cluj: "Caz de forta majora"

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 08:02
3902 citiri
Steaua - FC Botosani se joaca la Cluj: "Caz de forta majora"
Foto: Facebook/ FC Steaua Bucuresti

Meciul Steaua - FC Botosani se va disputa la Cluj-Napoca, pe stadionul echipei CFR Cluj, din cauza ca pe National Arena nu sunt respectate conditiile necesare de securitate pentru desfasurarea de evenimente.

LPF a transmis, vineri seara, prin intermediul unui comunicat de presa, ca meciul campioanei cu Botosani se va disputa pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca.

Iata comunicatul integral al LPF:

"Avand in vedere programarea initiala a jocul dintre FC Steaua Bucuresti si FC Botosani din etapa a XVII-a a sezonului regular al editiei 2015/2016 pentru data de 8 noiembrie 2015, ora 20:30 pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti

Avand in vedere adresa emisa de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov catre Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti la data de 6 noiembrie 2015 prin care informeaza ca Stadionul Arena Nationala nu a obtinut autorizatie de securitate la incendiu

Avand in vedere adresa emisa de Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti catre FC Steaua Bucuresti la data de 6 noiembrie 2015 prin care informeaza ca nu isi asuma raspunderea asigurarii masurilor de ordine si siguranta publica pe timpul partidelor desfasurate pe Stadionul National Arena pana la remedierea situatiei

Avand in vedere solicitarea transmisa de FC Steaua Bucuresti catre LPF privind disputarea jocului cu FC Botosani pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, precum si acordul exprimat de proprietarul stadionului din Cluj pentru disputarea jocului pe acest stadion

Avand in vedere dispozitiile art. 12 alin. (1) din ROAF - "Forurile organizatoare au dreptul de a schimba, in caz de forta majora, stadionul, ziua, ora de incepere sau localitatea de disputare a jocului"

Liga Profesionista de Fotbal, reprezentata legal de Justin Stefan in calitate de Secretar General, in baza dispozitiilor art. 12 alin. (1) din ROAF, dispune schimbarea stadionului si a localitatii de disputare a jocului dintre FC Steaua Bucuresti si FC Botosani, in sensul desfasurarii meciului pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, ziua si ora de incepere a jocului ramanand neschimbate"

National Arena nu are certificat ISU - meciul Stelei a fost mutat (surse)

Anterior, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta i-a transmis lui Valeriu Argaseala ca Arena Nationala functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, ceea ce constitutie contraventie si se pedepseste conform legii.

Presedintele Stelei a confirmat acest lucru, la Dolce Sport: "Cei de la ISU si Jandarmeria nu au fost de acord ca meciul se se dispute pe Arena Nationala, nu sunt conditiile intrunite".

Tragedia care ne poate lovi in orice clipa: Sa vedeti aici nenorocire! - Interviu

Si oficialii clujeni au confirmat disputarea meciului pe arena lor.

"M-a rugat Valeriu Argaseala sa ii primim si am fost de acord. Trebuia sa fim noi de acord, dar si Botosaniul. Am fost fair-play si am ales sa ajutam Steaua", a declarat presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, vineri seara, pentru Digi Sport. Acesta sustine ca echipa campioana putea pierde meciul cu 3-0, daca nu ar fi schimbat stadionul vineri.

"E jalnic daca un club din Capitala a ajuns sa joace acasa la Cluj. Mi se pare jenant ca o echipa de traditie, nu vreau sa ii pronunt numele, a ajuns sa fie izgonita din Bucuresti. E o problema mare a fotbalului romanesc ce se intampla si cu stadioanele. Trebuie sa ne trezim, sa fim alaturi de cei care au iesit in strada. Aceasta tara merita mult mai mult", a spus si antrenorul Astrei, Marius Sumudica, dupa victoria de vineri seara, 2-1 cu Viitorul.

Problemele de pe Arena Nationala

Zilele trecute, au aparut tot mai multe informatii cu privire la problemele pe care le are stadionul pe care Steaua si echipa nationala a Romaniei isi disputau cea mai mare parte a meciurilor de acasa.

National Arena nu are autorizatie de 5 ani! Pompierii: Il inchidem in 30 de zile!

Astfel, Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, a spus miercuri seara ca parcarea de la subsolul National Arena nu este dotata cu scari, iar cei care ajung acolo o pot parasi doar cu lifturile: "Daca explodeaza o masina acolo, cei de acolo mor ca sobolanii".

Defect major la National Arena: Mor ca sobolanii

"Nu e de vina Primaria, ci constructorul care a exclus scarile ca sa nu bage betoane acolo, sa faca economie. De asta nu le-a dat aprobare. Cum n-au 99% din toate salile din tara, nu din Bucuresti. Eu si Lupescu am sesizat ca s-au evaporat scarile, adica nu le-au facut, desi in proiect exista scari", a declarat Dumitru Dragomir la DigiSport.

Romania, aproape de un esec istoric: Adio Euro 2020 la Bucuresti?

Marti, pompierii au anuntat ca National Arena nu are autorizatie de functionare din partea lor, astfel ca in urmatoarea perioada se poate interzice dreptul de utilizare.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Steaua Botosani Cluj, #Steaua meciuri Arena Nationala, #Arena Nationala autorizatie ISU , #meciuri