Florin Talpan dezvaluie de ce vrea sa dea in judecata una dintre cele mai mari companii din lume

Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 17:005942 citiri
Florin Talpan dezvaluie de ce vrea sa dea in judecata una dintre cele mai mari companii din lume
Foto: Ziare.com

Juristul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, Florin Talpan, a oferit prima reactie in cea mai noua disputa pe care a inceput-o, cu compania EA Sports, care produce jocul FIFA 20.

Talpan a explicat motivele pentru care ia in calcul posibilitatea de a-i da in judecata pe cei de la EA Sports, sustinand ca acestia au avut un comportament discriminatoriu si lipsit de respect in momentul in care a atribuit formatiei FCSB elemente din istoria Stelei.

Redam integral comunicatul de presa transmis de Florin Talpan catre Ziare.com:

Am contactat compania EA la solicitarile suporterilor stelisti, care ne-au semnalat ca, in jocul FIFA 20, Fotbal Club Fcsb este prezentata ca detinatoare a unor elemente din identitatea clubului Steaua Bucuresti. Asa ceva este inacceptabil. In 2019, dupa atatea procese castigate de Steaua Bucuresti impotriva celor de la FC Fcsb, dupa toate hotararile care spun foarte clar ca FC Fcsb nu este si nu a fost niciodata Steaua Bucuresti, nimeni nu mai are vreo scuza pentru a continua aceasta minciuna si pentru a induce suporterii in eroare.

Compania EA a dat deja dovada ca stie ce inseamna notiunea de proprietate intelectuala. Exemplu concret in acest sens e cazul echipei Juventus Torino. Deoarece aceasta echipa nu le-a permis celor de la EA sa foloseasca marca Juventus in noul lor joc, EA a introdus in campionatul italian din FIFA 20 echipa Piemonte Calcio. E vorba despre o echipa fictiva, care tine locul celor de la Juventus Torino. E o dovada de bun simt si respect fata de echipa Juventus, fata de marca Juventus si fata de fanii acestei echipe.

Nu intelegem de ce Steaua nu a primit acelasi tratament. Din pacate, suntem fortati sa ne gandim ca avem de-a face cu un caz de discriminare. Aceasta este singura concluzie pe care o putem trage. Compania EA a tratat cu respect o echipa italiana, dar cu lipsa totala de respect o echipa din Romania. Vrea cumva EA sa sugereze ca echipele italiene sunt mai importante decat cele romanesti? Sau ca un brand italian merita respectat, in timp ce un brand romanesc nu merita nimic? Speram ca nu.

Speram ca totul a fost doar o eroare si ca ea va fi corectata cat mai repede. Speram sa gasim intelegere la compania EA. Nu cerem altceva decat respect fata de clubul nostru, fata de marca Steaua, cea mai importanta marca sportiva din Romania, si fata de suporterii stelisti.

Pe de alta parte, cei de la EA Sports s-au aparat si au mentionat ca au atribuit FCSB elemente din palmaresul Stelei deoarece nu exista o hotarare definitiva care sa ateste ca acesta apartine Clubului Armatei.

Amintim ca Talpan a castigat procesul din prima instanta, dar FCSB a facut recurs.