Amatorii de la Steaua

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 25 Iulie 2016, ora 07:23
8281 citiri
Amatorii de la Steaua

Steaua va aborda unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon, cel cu Sparta Praga, din preliminariile Champions League, cu o formula de echipa plina de improvizatii. Totul din cauza conducerii, care a repetat aceleasi greseli de amatori din sezonul trecut.

Spuneam, la inceputul verii, ca Gigi Becali & Co. trebuie sa se uite bine la erorile comise anul trecut, sa renunte la ideea comoda de a da vina pe Radoi si sa actioneze mai bine.

In principiu, era vorba despre achizitiile de jucatori, care ar fi trebuit facute mult mai repede pentru ca nou venitii sa poata fi integrati in lot de catre Reghecampf.

Ei bine, nu doar ca stelistii n-au invatat nimic din experienta de anul trecut, ba chiar par ca si-au propus sa faca greseli si mai mari!

Daca in sezonul trecut Radoi a avut avantajul unei relative stabilitati a lotului, fara prea multe plecari, de aceasta data Reghecampf a fost pus in fata unei adevarate epurari, fotbalistii fiind dati afara pe capete pentru a reduce simtitor grila de salarizare. In locul lor au fost adusi fotbalisti putini si, la o prima vedere, mai slabi.

Peste concedierile marca Becali au venit vanzarile, oameni extrem de importanti, cum sunt Varela si Chipciu, fiind cedati pe bani frumosi. Si peste aceste transferuri au venit problemele neprevazute, cu Hamroun fugit de la echipa pentru a forta o plecare la arabi si cu Adi Popa accidentat.

In aceasta situatie, Reghecampf va fi nevoit sa improvizeze serios in primul meci important al sezonului.

Din cauza strategiei lui Gigi Becali, Steaua are un lot un singur fundas central, pe Gabi Tamas. Insa acesta va evolua in banda dreapta cu Sparta deoarece echipa are si un singur om pe acest post, pe Enache, care va deveni mijlocas pentru a suplini absenta lui Popa.

In centrul apararii vor juca doi fundasi stanga, Tosca si Momcilovic, iar in stanga va intra Dan Popescu, unul dintre cei doi jucatori luati in aceasta vara de la retrogradata Timisoara.

Mijlocul arata ceva mai bine, cu Achim, Bourceanu, Enache, Stanciu si Aganovic, insa tot sub ce avea Steaua in aceasta zona anul trecut.

E drept ca nici adversara Stelei nu sta mai bine, Sparta adoptand cumva o tactica similara si preferand sa vanda jucatori importanti fara a aduce altii in loc, insa cehii sunt totusi o necunoscuta periculoasa.

Daca Laurentiu Reghecampf va reusi de aceasta daca sa faca din Steaua o echipa care sa joace fotbal si care sa obtina rezultate, nimeni nu va avea ce sa ii mai spuna. Cu toate acestea, premisele nu sunt tocmai incurajatoare pentru suporterii echipei, tehnicianul nefiind un tactician desavarsit. Dimpotriva as spune, Reghecampf e un antrenor care se bazeaza pe forta grupului, iar in momentul de fata tocmai asta ii lipseste vicecampioanei.

Ramane de vazut ce va reusi sau nu Steaua in acest sezon. O calificare in grupele Champions League va fi o performanta extraordinara si va reprezenta confirmarea strategiei low cost a lui Becali. O calificare in grupele Europa League ar reprezenta o gura de oxigen, din punct de vedere financiar, si o performanta asteptata, sportiv vorbind. Eliminarea din cupele europene ar reprezenta un nou esec usturator al "managementului" finantatorului echipei din care acesta nu va intelege, din nou, nimic.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Steaua strategie Becali, #Steaua transferuri 2016, #Steaua Sparta Praga Champions League , #Champions League