Stațiunea faimoasă acum 100 de ani, readusă la viață într-un oraș din Transilvania. Ce boli vor putea fi tratate FOTO

Autor: N.G.
Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 23:41
11975 citiri
Stațiunea faimoasă acum 100 de ani, readusă la viață într-un oraș din Transilvania. Ce boli vor putea fi tratate FOTO
Complexul Băilor Sărate este aproape finalizat. Foto: Facebook/ Ocna Mureș

Un orășel cu circa 12.000 de locuitori din Transilvania este ”pregătit” să revină în circa 2 luni pe harta stațiunilor balneare din România.

După o investiție de aproximativ 30 de milioane de lei, baza de tratament de la Ocna Mureș este aproape gata. Are o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătrați şi cuprinde facilităţi precum bazine interioare şi exterioare cu apă sărată şi dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spaţii pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică a oraşului, începută în 1897 prin ridicarea primelor băi sărate de către baronul Solvay, deţinătorul uzinei de produse sodice din oraș.

Foto: Facebook/ Ocna Mureș

Proiectul are drept scopuri principale creşterea stării de sănătate a celor care vor frecventa complexul balnear şi dezvoltarea oraşului prin creşterea turismului, şi, implicit, a nivelului de trai a locuitorilor.

Vara se vor putea realiza 700 de proceduri pe zi, în timp ce iarna numărul va fi de circa 400 proceduri. Apa sărată este captată de la peste 1.500 de metri adâncime. Clienţii vor avea la dispoziţie o parcare cu 82 de locuri şi una specială pentru biciclete. Accesul se va face electronic pe baza unor brăţări. Administraţia locală a achiziţionat, în acest sens, un sistem de acces în incintă cu 380 de brăţări şi încuietori pentru un număr similar de dulapuri.

Foto: Facebook/ Ocna Mureș

Tot în acest an va fi finalizat şi complexul sportiv construit în jurul Centrului Balnear. Investiţia a fost susţinută de către Compania Naţională de Investiţii (15 milioane de lei) şi de Primăria Ocna Mureş. Aici sunt peste 40.000 de metri pătrați destinaţi sportului şi relaxării.

Aproape 100 de ani, „oraşul sării“ Ocna Mureş, judeţul Alba, a punctat pe harta turistică a României prin Băile Sărate. Baza de tratament a fost inaugurată la sfârşitul secolului XIX, în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau să-şi trateze afecţiunile reumatice. Localitatea avea mai multe instalații de tratament, printre care un solariu cu amenajări pentru aeroterapie și helioterapie, instalații pentru electroterapie, băi calde, apă minerală sărată concentrată.

Foto: Facebook/ Ocna Mureș

Apele sărate, cu o concentrație deosebit de mare (266 grame /litru), sunt deosebit de eficiente în tratarea unor afecțiuni, precum cele reumatismale articulare și degenerative (periartrite, tendinoze, artroze, poliartroze), neurologice periferice (sechele după poliomielite, pareze), ginecologice (metroanexită cronică, cervicită cronică, insuficiență ovariană), posttraumatismale (stări după entorse, luxații, fracturi).

Vechea clădire a băilor sărate din Ocna Mureș

Fosta bază de tratament a fost închisă după anul 1990, în lipsa unor investiţii care să împiedice distrugerea clădirii şi a instalaţiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#statiune, #bai sarate, #Ocna Mures, #Alba, #investitie , #locuitori