Nicio țară din lume nu a reușit așa ceva: China a depășit SUA și Occidentul într-un proiect spațial colosal VIDEO

Luni, 21 Februarie 2022, ora 04:40 7558 citiri
Stația spațială a Chinei este în funcțiune din 2021 FOTO: Daily Mail

Cursa cosmică dintre Statele Unite, China și Rusia continuă și în secolul XXI, cu și mai multă intensitate. Astfel, Beijingul a reușit să întreacă America și Occidentul odată ce a dat în funcțiune primul modul al noii sale stații spațiale, fiind prima țară din lume care dispune singură de un astfel de proiect.

În 2022 a planificat lansarea altor două module, care să se alăture nucleului Tianhe existent pe orbita Pământului, pentru a finaliza stația Tiangong, potrivit Daily Mail.

China a reușit în 2021 să stabilească un record de lansări de rachete în spațiu, un număr de 55, față de numai 48 ale Statelor Unite. Iar în acest an, Beijingul vrea să trimită în spațiu 60 de rachete, inclusiv de la operatori privați.

Beijing-ul intenționează să își finalizeze noua stație spațială Tiangong până la sfârșitul anului 2022, trimițând alte două module, Wentian și Wengtian, cu ajutorul unor rachete Long March 5B.

Cele două noi module vor fi andocate la nucleul central Tianhe, care a fost lansat în aprilie 2021 și vor fi poziționate de un braț robotizat atașat stației. Wentian va fi primul care va ajunge pe orbită, spre mijlocul anului, iar Wengtian, spre sfârșitul lui 2022.

Descoperire neobișnuită sub Japonia: Structură gigantică ascunsă în adâncuri VIDEO

Modulele care se vor îndrepta spre stația Tiangong au fiecare câte 20 de tone și sunt concepute să fie laboratoare științifice, similare celor de pe actuala Stație Spațială Internațională (ISS), aflată pe orbita Pământului, la aproximativ 400 de kilometri altitudine.

Să menționăm faptul că Beijing-ul nu a aderat la colaborarea din cadrul stației spațiale ISS, aici participând NASA, Roscosmos (Rusia), ESA (Agenția europeană), JAXA (Japonia) și alte agenții.

Invenția care uluiește lumea: Materialul mai solid decât oțelul, dar ușor ca plasticul

În prezent, există o misiune de șase luni, care a început în octombrie 2021 (la care participă trei astronauți) denumită Shenzhou-13 pe stația Tianhe a Chinei, aceasta fiind cea mai lungă de când Beijing-ul a trimis primul om în spațiu, din 2003.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Pieues
rank 1
ce tare e ala care filmeaza statia pe dinafara...