Statele Unite și Rusia au realizat un acord important: Operațiune comună a celor 2 țări VIDEO

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 02:23
3007 citiri
Statele Unite și Rusia au realizat un acord important: Operațiune comună a celor 2 țări VIDEO
Membrii de pe Stația Spațială vor fi aduși pe Pământ cu o navă rusească FOTO: NASA

Deși relațiile dintre Statele Unite și Rusia din prezent au atins cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece, iată că există încă domenii de interes comun, care suscită interesul Washingtonului și al Moscovei. Astfel, agențiile spațiale ale SUA, NASA și Rusiei, Roscosmos au ajuns la un acord pentru folosirea unei nave rusești pentru preluarea a 3 astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale luna viitoare, în urma defectării modului Soyuz MS-23 andocat la ISS.

Acum se desfășoară misiunea nr. 68 la bordul ISS, unde sunt 7 membrii: americanii Nicole Mann, Josh Cassada, Frank Rubio de la NASA, rușii Anna Kikina, Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin de la Roscosmos și japonezul Koichi Wakata de la JAXA, potrivit The Wall Street Journal.

Dar, începutul de an pentru ISS este unul cu probleme, după ce în decembrie nava Soyuz MS-23 atașată Stației Spațiale a început să piardă lichid de răcire, în urma impactului unor micrometeoriți.

Singurul loc unde americanii și rușii se înțeleg de minune în lume: Au petrecut Anul Nou împreună VIDEO

Nava rusească ar fi trebuit să aducă pe Pământ 3 astronauți aflați la bordul ISS: doi cosmonauți ruși, Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin și pe americanul de la NASA, Frank Rubio, dar ei își prelungesc misiunea.

Agențiile spațiale din SUA și Rusia au convenit că o navă spațială rusă va zbura luna viitoare pe Stația Spațială Internațională pentru a prelua trei persoane, după ce a apărut defecțiunea din decembrie la modulul Soyuz MS-23.

Agențiile spațiale americane și ruse au continuat să lucreze împreună în misiuni spațiale, în ciuda tensiunilor continue dintre cele două țări din cauza războiului din Ucraina, au declarat oficiali ai NASA.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

Scurgerea din 15 decembrie 2022 a fost cauzată de un micrometeorit care a perforat o componentă a vehiculului rusesc atașat ISS.

NASA și Roscosmos evaluează, de asemenea, și alte opțiuni în caz de urgență, au spus oficialii, având în vedere avariile aduse navei rusești Soyuz. Pentru o variantă, NASA a purtat discuții cu SpaceX, compania privată a lui Elon Musk, privind transportul de persoane suplimentar de pe stație, în caz de urgență, a spus Joel Montalbano, managerul de program al NASA.

Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de SUA, care cerea ţărilor să prevină o cursă a înarmării în spaţiul cosmic, o mişcare ce...
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
#Statia Spatiala Internationala, #Statia Spatiala scurgeri, #iss, #Statia Spatiala NASA, #NASA, #SUA Rusia, #agentia spatiala rusa , #stiri internationale