Final dramatic pentru Stația Spațială: Va cădea pe Pământ și va arde în atmosferă VIDEO

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 05:00
16589 citiri
Final dramatic pentru Stația Spațială: Va cădea pe Pământ și va arde în atmosferă VIDEO
Stația Spațială Internațională se va dezintegra în atmosferă după 2028 FOTO: dlr

Stația Spațială Internațională reunește în prezent astronauți din întreaga lume, care colaborează la cercetări de ultimă oră, proiectul fiind unul dintre cele mari realizări din istoria umanității. Dar, ISS va avea un final dramatic, ea va arde în atmosfera Pământului în câțiva ani, deoarece misiunea se va încheia.

Cum Rusia are de gând să renunțe la colaborarea cu Stația Spațială Internațională în 2025, iar NASA și-a certificat hardware-ul de pe laborator orbital până în 2028, după această dată proiectul se va termina, potrivit Vox.

Agenția Spațială din Statele Unite își reduce prezența pe orbita Pământului, deoarece guvernul de la Washington se concentrează pe trimiterea astronauților din nou pe Lună, iar în cele din urmă pe planeta Marte.

NASA vrea să închirieze facilități pentru astronauții săi pe noile stații spațiale conduse de companii private. Când acestea vor fi gata, atunci ISS va fi ghidată în atmosferă, unde va arde și se va dezintegra.

”Firmele comerciale au acum capacitatea de a construi noi stații spațiale și, prin urmare, nu vrem să concurăm cu asta. Vrem să facem tranziția spre orbita inferioară a Pământului, astfel încât guvernul și NASA să poată folosi resurse pentru a face lucruri mai grele, în spațiul profund”, a spus Robyn Gatens, directorul ISS.

Companiile private susținute de NASA, precum Lockheed Martin și Blue Origin a lui Jeff Bezos, ar putea lansa până la patru stații spațiale pe orbita Pământului, în următorul deceniu.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

NASA va construi o stație denumită Gateway în apropierea Lunii. Rusia și India intenționează să-și lanseze propriile sale stații spațiale, iar cea a Chinei, Tiangong, este în prezent în construcție.

Trebuie menționat faptul că realizarea ISS a însemnat o operațiune amplă, fiind necesare 42 de zboruri de asamblare și aproximativ 100 de miliarde de dolari pentru a construi acest satelit locuibil, format din 16 module interconectate.

Celebrul fizician Stephen Hawking surprinde lumea și după moarte: Misteriosul fenomen produs după Big Bang anticipat de englez

În prezent, pe ISS sunt 11 astronauți din patru țări diferite, acolo unde a fost adăugat un nou modul. Însă planul de renunțare la stație este stabilit, implicând dezintegrarea acesteia în atmosfera Pământului, după 2028, după terminarea proiectului, într-o zonă numită Point Nemo din Oceanul Pacific.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Statia Spatiala Internationala, #ISS scufundare Pacific Statia Spatiala, #NASA, #NASA Luna, #NASA Marte , #NASA