Autoritățile din SUA sunt în alertă: cazuri de malarie dupa 20 de ani

Marti, 27 Iunie 2023, ora 10:54
1735 citiri
Autoritățile din SUA sunt în alertă: cazuri de malarie dupa 20 de ani
Cele patru cazuri din Florida şi un al cincilea în Texas au fost diagnosticate într-un interval de două luni FOTO Pixabay

Cinci cazuri de malarie au fost confirmate în Florida şi Texas, reprezentând prima transmitere locală în Statele Unite în ultimii 20 de ani a acestei boli cu potenţial mortal şi care este transmisă de ţânţari, a precizat luni Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), potrivit Reuters.

Cele patru cazuri din Florida şi un al cincilea în Texas au fost diagnosticate într-un interval de două luni, a precizat agenţia americană.

Autorităţile din Florida au precizat că primul caz a fost diagnosticat pe 26 mai în comitatul Sarasota, iar oficialii din Texas au anunţat pe 23 iunie că un rezident din Texas, care desfăşura muncă în aer liber în comitatul Cameron, a fost de asemenea diagnosticat cu această boală.

CDC a precizat într-o alertă publicată luni că malaria este considerată o urgenţă medicală şi că orice persoană care prezintă simptome trebuie ''evaluată de urgenţă''.

Cu toate acestea, CDC a spus că riscul de malarie pe teritoriul Statelor Unite este scăzut şi că cele mai multe dintre îmbolnăviri au loc în timpul călătoriilor în afara ţării. Un procent de 95% dintre infectările cu malarie se produc în Africa, a mai precizat agenţia sanitară americană.

Malaria este provocată de cinci specii de paraziţi şi este transmisă prin înţepături ale femelelor ţânţarului anofel. Simptomele includ febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi oboseală. Pot apărea, de asemenea, greaţă, diaree şi vărsături. Malaria poate provoca complicaţii care pot pune viaţa în pericol, cum ar fi insuficienţă renală, convulsii şi comă.

Autorităţile din statul Florida au emis o alertă privind riscul acestei boli transmise de ţânţari şi au recomandat golirea piscinelor înălţate, verificarea plaselor de la geamuri pentru a nu fi găurite, precum şi folosirea insecticidelor ce conţin Dietiltoluamidă (DEET) pentru combaterea ţânţarilor. Este de asemenea recomandată purtarea unei ţinute formate din pantaloni lungi şi cămăşi cu mânecă lungă în prezenţa ţânţarilor.

Statul Texas a emis de asemenea o alertă sanitară prin care recomandă medicilor să ceară ca practică de rutină istoricul de călătorie al pacienţilor cu simptome de malarie, pentru a verifica dacă aceştia au petrecut timp în aer liber sau au fost înţepaţi de ţânţari într-o regiune în care este prezentă malaria.

Iepurii uriași crescuți de un român, la mare căutare în Statele Unite. Americanii vin de peste ocean să cumpere iepuri din Banat
Iepurii uriași crescuți de un român, la mare căutare în Statele Unite. Americanii vin de peste ocean să cumpere iepuri din Banat
În luna martie, Elizabeth Strickland a venit pentru a patra oară de la peste 8.500 de kilometri, din Missouri, Statele Unite, pentru a cumpăra iepuri de la Lucian Onujec, din Lugoj....
Volodimir Zelenski mulțumește după aprobarea ajutoarelor din SUA. "Următorul pachet militar se va ridica la nivelul hotărârii noastre"
Volodimir Zelenski mulțumește după aprobarea ajutoarelor din SUA. "Următorul pachet militar se va ridica la nivelul hotărârii noastre"
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit miercuri Senatului Statelor Unite pentru aprobarea ajutoarelor militare şi economice de 61 de miliarde de dolari pentru ţara sa, notează...
#statele unite, #malarie, #cazurid e malarie , #Statele Unite