Statele Unite, confruntate cu o criză de lapre praf pentru bebeluși. Un avion militar cu 35 de tone de produse a fost trimis din Europa

Luni, 23 Mai 2022, ora 07:34 2761 citiri
Statele Unite se confruntă cu o criză de lapte praf pentru bebeluși FOTO Pixabay

Statele Unite au primit duminică un prim transport de lapte praf pentru bebeluşi din Europa, cu un avion militar de marfă care a aterizat la Indianapolis, transmite Reuters.

Criza aproape fără precedent a laptelui praf pentru bebeluşi din SUA a fost declanşată de o rechemare de produse efectuată de Abbott Laboratories pe 17 februarie şi de închiderea fabricii sale de producţie din Sturgis, Michigan.

Administraţia preşedintelui Joe Biden încearcă să aprovizioneze rafturile goale cu 1,5 milioane de recipiente cu formule speciale pentru sugari Nestle. Biden a invocat săptămâna trecută Legea privind producţia de apărare din perioada Războiului Rece, pentru a ajuta la creşterea livrărilor.

Avionul de duminică a transportat o cantitate de 35.380 de kilograme de lapte praf pentru sugari, a spus Casa Albă.

"Există în acest avion o cantitate de lapte praf pentru sugari, îm formulă medicală, pentru aproximativ o jumătate de milion de biberoane. Aceasta reprezintă aproximativ 15% din volumul total necesar săptămâna viitoare la nivel naţional", a declarat Brian Deese, directorul Consiliului Economic Naţional al Casei Albe, pentru Fox News.

Secretarul pentru Agricultură Tom Vilsack a fost acolo pentru a primi avionul.

Abbott, cel mai mare furnizor din SUA de lapte praf pentru sugari, şi-a închis fabrica din Michigan în urma raportărilor de infecţii bacteriene la patru sugari, agravând o penurie în rândul mai multor producători care a început cu probleme legate de lanţul de aprovizionare în timpul pandemiei.

Directorul general al Abbott, Robert Ford, şi-a cerut scuze duminică pentru lipsa laptelui praf pentru sugari şi a promis că o va remedia, adăugând că fabrica va fi redeschisă în prima săptămână a lunii iunie şi că va dura între şase şi opt săptămâni pentru ca produsele să ajungă pe rafturile magazinelor.

”Ne pare rău pentru fiecare familie pe care am dezamăgit-o de când rechemarea noastră voluntară a agravat deficitul de lapte praf pentru bebeluşi din ţara noastră”, a scris Ford într-un articol publicat în Washington Post.

Ford a spus că ancheta Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA nu a găsit legături între zona de producţie a laptelui din unitatea din Michigan şi patru cazuri de copii bolnavi, dar că a găsit dovezi ale bacteriilor prezente.

Duminică, Nestle a anunţat la rândul său, că a livrat 132 de paleţi de lapte praf pentru sugari Health Science Alfamino şi Alfamino Jr, adăugând că alţi 114 paleţi de lapte Gerber Good Start Extensive HA vor sosi în următoarele zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii