Fostul judecator care a vrut sa-l scape pe Voiculescu, condamnat la 8 ani si jumatate de inchisoare

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 19:27
9858 citiri
Fostul judecator care a vrut sa-l scape pe Voiculescu, condamnat la 8 ani si jumatate de inchisoare
Foto: Arhiva Romania Tv

Fostul judecator Stan Mustata a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 8 ani si 6 luni inchisoare, el fiind acuzat ca a cerut bani, in mai multe randuri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da solutii favorabile acestora.

Printre cele mai rasunatoare cazuri in care Mustata a cerut mita este cel al lui Dan Voiculescu. Procurorii DNA au sustinut ca Stan Mustata era pregatit sa dea o solutie favorabila pentru Dan Voiculescu in dosarul ICA, dar si sa scape de acest dosar. Amintim ca in cele din urma Voiculescu a primit o sentinta de 10 de ani de inchisoare.

DNA: Stan Mustata, pregatit sa dea o solutie favorabila in dosarul lui Dan Voiculescu (Video)

Magistratii ICCJ au diminuat pedeapsa data de Curtea de Apel Bucuresti, de zece ani si opt luni de inchisoare, admitand in parte apelul declarat de Stan Mustata, dupa cum informeaza Agerpres.

Fostul judecator Stan Mustata, condamnat la 10 ani de inchisoare (Video)

Cat a primit pentru fiecare capat de acuzare si ce sentinte s-au mai dat in dosar

Pe langa ispasirea pedepsei cu inchisoarea, magistratii au mai decis pentru Mustata interzicerea pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei, a dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a exercita o profesie juridica.

Mustata a primit 5 ani pentru constituirea unui grup infractional organizat; 2 ani pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; 5 ani pentru luare de mita in forma continuata; 3 ani si 6 luni pentru trafic de influenta. La pedepsa cea mai grea de 5 ani se adauga un spor de 3 ani si 6 luni inchisoare, reprezentand o treime din totalul celorlalte pedepse, asa rezultand pedeapsa finala de 8 ani si 6 luni de inchisoare.

Stan Mustata, la proces: Daca n-ar fi fost efectul vinului, nu eram azi aici

In acelasi dosar, au fost condamnate definitiv si persoanele care au intermediat mita pentru fostul judecator: grefiera Mariana Curea - 4 ani si 3 luni; Ion Boraciu - 6 ani si 6 luni, Alexandru Florian - 5 ani si 4 luni, Ciprian Moraru - 1 an si 4 luni inchisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Acuzatiile din dosar - mita de sute de milioane

Ce spune Codruta Kovesi despre judecatorul Mustata si procesul lui Voiculescu

Judecatorul Stan Mustata, arestat pentru coruptie, se pensioneaza cu 10.000 de lei lunar

Fostul magistrat este acuzat ca a primit spaga in cel putin sase dosare, in care urma sa dea o decizie favorabila inculpatilor.

Mai exact, procurorii au sustinut ca Stan Mustata, prin intermediul unei retele din care facea parte si o grefiera, racola clienti carora le cerea mita pentru a le rezolva favorabil procesele. Printre acestia se afla Mihai Stoica si Dan Voiculescu.

Potrivit anchetatorilor, in 2013, Mustata, Ion Boraciu si Florian Alexandru (prin intermediul carora Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati) au constituit un grup infractional organizat, sprijinit de Curea, in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara, urmarind obtinerea de beneficii materiale.

O contestatie in anulare formulata de Mihai Stoica, o cerere de reducere a pedepsei si una de eliberare din arest se numara printre dosarele in legatura cu care judecatorul Stan Mustata ar fi cerut mita de la inculpati si condamnati, in schimbul unor solutii favorabile acestora.

Ion Boraciu i-ar fi spus judecatorului Stan Mustata ca Mihai Stoica nu voia sa dea mita, pentru ca aprecia ca "pe bune iese", ceea ce l-a enervat pe magistrat, care a replicat: "Fir-ar mama ei a dracu! Baga-si-ar...in mama ei!", au mai aratat procurorii, in referatul cu propunerea de arestare a judecatorului.

Procurorii mai spun ca judecatorul Stan Mustata ar fi cerut "500 de milioane lei vechi sau 400 de milioane, insa nu mai putin de 300 de milioane".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Stan Mustata condamnare inchisoare definitiv, #Stan Mustata judecator inchisoare, #Stan Mustata Meme Stoica Dan Voiculescu , #inchisoare