Cum a pus în pericol un tractor agricol alimentarea cu energie electrică a regiunii Dobrogea. Incidentul, rezolvat în patru zile

Autor: N.G.
Luni, 19 Septembrie 2022, ora 19:29 4957 citiri
Tractorul agricol a doborât stâlpul la pământ FOTO Transelectrica

Un tractor a pus în pericol alimentarea cu energie electrică a întregii regiuni a Dobrogei după ce a doborât la pământ un stâlp uriaș care susținea o linie electrică de înaltă tensiune.

”În data de 15 septembrie 2022, a avut loc un incident prin care un utilaj agricol a lovit un stâlp al LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde, acesta căzând la pământ. Importanța acestei linii în Sistemul Electroenergetic Național este una deosebită, atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât și pentru evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă.

În urma producerii incidentului, specialiștii Transelectrica și ai filialei de mentenanță – SMART SA au evaluat situația și au stabilit modalitatea de intervenție în vederea reparării liniei și repunerii în funcțiune a acesteia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât impactul asupra funcționarii sistemului să fie unul cât mai redus”, a transmis Transelectrica, într-un comunicat de presă.

FOTO Transelectrica

Lucrările întreprinse de către filiala de mentenanță – SMART SA pentru înlocuirea stâlpului căzut, refacerea fundației afectate, remedierea conductoarelor active și de protecție au început chiar din ziua producerii incidentului. Printr-o mobilizare exemplară a echipei deintervenție, într-un interval scurt a fost asigurată toată logistica necesară (utilaje, materiale, personal de specialitate) în vederea soluționării eficiente a acestui incident. În acest sens, componentele deteriorate au fost înlocuite cu alte componente aflate în stocul de siguranță.

”Lucrările s-au desfășurat într-un ritm de lucru susținut, inclusiv pe timp de noapte, respectiv în condiții meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic și ploaie. Astfel, remedierea și punerea în funcțiune a LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde s-a realizat astăzi, 19 septembrie 2022”, se mai precizează în comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com