Topul celor mai mari stadioane ale lumii

Advertorial
Luni, 21 August 2023, ora 13:04
7506 citiri
Topul celor mai mari stadioane ale lumii
FOTO Unsplash

Bănuiesc că și tu știi că fotbalul este de foarte mulți ani cel mai popular sport din lume. Este urmărit pe întreaga planetă, fiind practic un fenomen de mare amploare. Sunt foarte multe meciuri care se dispută cu stadioanele umplute până la refuz.

Avem și în Europa mai multe arene grozave, dar vei rămâne surprins când vei vedea acest top 10 al celor mai mari stadioane din lume. Citește așadar rândurile de mai jos pentru că vei găsi informațîi pe care eu le consider a fi destul de interesante.

10. Gelora Bung Karno din Jakarta

Este un stadion din Indonezia care are o capacitate de 88.083 locuri și care a fost inaugurat în anul 1962.

Acesta poartă numele primului președinte al acestei țări. Chiar dacă are o capacitate impresionantă, această arenă nu a găzduit competiții foarte importante. Finala Cupei Asiei din 2007 a fost cel mai important eveniment care a fost aici.

9. Wembley

Imposibil să nu fi auzit de această arenă londoneză pentru că este una dintre cele mai celebre din întreaga lume. Are o capacitate de 90.000 locuri și a fost inaugurată în 2007, după o reconstrucție a vechiului stadion care purta același nume.

Are un design sub forma unui vas și aici se organizează anual finala Cupei Angliei și a Cupei Ligii Angliei, dar și alte meciuri.

8. Rose Bowl

Această arenă este în Pasadena, SUA și poate primi 91.136 de spectatori. Se joacă aici și fotbal clasic sau soccer cum îi zic americanii, dar și meciuri de fotbal american, fiind casa echipei UCLA.

Pe acest stadion s-a disputat și finala Cupei Mondiale din 1994 și pe această competiție, dar și pe altele poți paria cu Superbet bonus fără depunere.

7. Soccer City

Că tot vorbeam de soccer, iată și această arenă din Johannesburg, Africa de Sud, pe care pot intra 94.700 de oameni. Tribunele acestui stadion au fost construite în așa fel încât niciun spectator să nu fie mai departe de 100 de metri de teren.

Lucrările s-au finalizat în anul 1989 și a fost mai apoi renovat pentru Campionatul Mondial din 2010, iar aici evoluează formația Kaizer Chiefs.

6. Maracana

Din nou avem de aface cu un stadion legendar, acesta fiind în orașul Rio de Janeiro din Brazilia. Pe el pot intra 96.000 de suporteri, iar aici s-au jucat finalele Mondialelor din 1950 și 2014.

La cel din 1950 s-a și stabilit un record de asistență întrucât aici au fost 199.854 de oameni care au umărit confruntarea dintre Uruguay și Brazilia.

5. Camp Nou

Sigur ai auzit și tu de acest stadion pentru că este casa echipei de fotbal Barcelona. Pe arena din Catalunia pot intra nu mai puțin de 99.354 de oameni.

Este cel mai mare stadion din Europa, iar recordul de asistență a fost stabilit în 1986, la un meci dintre gruparea blaugrana și Juventus, când în tribune au fost nu mai puțin de 120.000 de spectatori.

4. Azadi

În traducere, numele acestei arene din Teheran înseamnă "libertate". Aici își dispută meciurile de pe teren propriu echipa națională a Iranului.

Stadionul a fost construit în anul 1973 și a fost mai apoi modernizat în anii 2002-2003, iar aici pot intra 100.000 de oameni. A fost de 2 ori gazda Cupei Campionilor Asiei și face parte dintr-un complex imens.

3. Azteca

Arena din Mexico City a fost inaugurată în 1966 și mai apoi renovată în 1985, iar aici pot intra 105.064 spectatori. Stadionul este cel mai mare din cele două Americi și este situat la o altitudine foarte ridicată, de peste 2.200 de metri.

Aici evoluează echipa Club America, dar și naționala Mexicului și este cu adevărat o construcție foarte spectaculoasă.

2. Yuva Bharati Krirangan

Probabil nici nu ai auzit de acest stadion din orașul indian Calcutta, care poate găzdui 120.000 de persoane. Aici își desfășoară naționala Indiei meciurile de fotbal, iar această arenă mai este cunoscută și sub numele de Salt Lake. Inaugurarea ei s-a produs în anul 1984 și are un acoperiș realizat din beton, aluminiu și tuburi de metal.

1. Rungrado May Day

Iată-ne ajunși și la finalul topului, cu arena Rungrado May Day, care este în Phenian, Coreea de Nord. Este incredibil, dar aici pot intra nu mai puțin de 150.000 de oameni.

Aici se joacă meciuri de fotbal, dar arena este recunoscută pentru faptul că găzduiește diverse evenimente politice. Aici s-au organizat și execuții ale unor persoane acuzate de trădare.

Așadar, în top 10 sunt doar 2 stadioane din Europa. În plus, cel mai probabil, de arenele care ocupă primele 2 poziții nici nu ai auzit vreodată.

Nu știu dacă te așteptai ca India și Coreea de Nord să fie pe locurile fruntașe din acest clasament, mai ales că aceste țări nu sunt "ahtiate" după fotbal, cum sunt majoritatea națiunilor din Europa sau America de Sud.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#stadioane, #stadioane lume, #Superbet , #jocuri online