Reacția SRI după atacul privind alegerea lui Bogdan Licu în funcția de judecător la CCR: ”Invocarea instituției în acest context nu are legătură cu realitatea”

Marti, 03 Mai 2022, ora 20:50 4567 citiri
Directorul SRI, Eduard Hellvig FOTO Hepta

SRI a reacționat marți, 3 mai, după afirmațiile deputatului USR Stelian Ion privind alegerea lui Bogdan Licu, adjunctul Parchetului General, în funcția de judecător la CCR.

”Numirile în funcțiile de judecători în această instanță sunt apanajul exclusiv al partidelor politice, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituțional al SRI. Invocarea instituției noastre în acest context este gratuită, nu are legătură cu realitatea, cu normele unui stat de drept ori cu misiunea Serviciului”, a transmis SRI într-un comunicat.

Instituția condamnă ”atacurile sistematice” la adresa Serviciului și a conducerii acestuia și ”încercările de atragere în disputa politică actuală”.

”Serviciul nu este la prima astfel de campanie și își menține determinarea în apărarea cetățenilor și a valorilor constituționale. Aceste declarații politice nu au legătură cu valorile constituționale apărate și promovate de SRI”, se mai arată în comunicat.

Reacția SRI vine după ce fostul ministru al Justiției Stelian Ion a criticat în Parlament alegerea lui Bogdan Licu în funcția de judecător la CCR. Deputatul a declarat că acesta a fost ”un candidat împins de la spate de serviciile secrete”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News