SRI face angajări: ”Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe”

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 19:10
4633 citiri
SRI face angajări: ”Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe”
SRI a postat anunțul de angajare pe Facebook FOTO Facebook/SRI

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat recent pe Facebook că face noi angajări, căutând atât personal civil, cât și militar.

”Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare. Întreaga ofertă educațională este disponibilă pe www.sri.ro/aplica”, este mesajul postat. La adresa respectivă sunt disponibile și mai multe detalii despre ”Ghidul candidatului”.

Posturile disponibile în SRI:

Specialiști IT&C

Ofițerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață.

Ofițeri operativi și analiști

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

Specialiști lingviști

Resurse importante în activitatea de securitate naţională, specialiștii lingviști își folosesc cunoştinţele valoroase şi curiozitatea prin implicarea în activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţii sau activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. În plus, după caz, oferă suport lingvistic colegilor din alte structuri.

Luptător antiterorist

Luptătorul antiterorist are misiunea de a proteja România de ameninţările teroriste, aspect care incumbă necesitatea pregătirii sale temeinice, sub caracter continuu, şi specializării sale pentru executarea în condiţii optime a misiunilor specifice ale Serviciului Român de Informaţii, ca autoritate naţională în domeniu, pe următoarele componente: Securitatea aeroportuară a aeroporturilor aviaţiei civile din România; Intervenţia antiteroristă pentru reducerea/eliminarea vulnerabilităţilor factorilor umani şi materiali, prin desfăşurarea unor activităţi specifice de prevenire şi combatere a acţiunilor teroriste; Intervenţie antiteroristă/contrateroristă pirotehnică ce presupune control tehnic antiterorist, investigare, ridicare, securizare şi neutralizare dispozitive explozive improvizate, se arată în anunțul SRI.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#SRI, #angajari, #Facebook , #sri