Studiu Spy Shop privind nevoia de siguranță – 73% dintre români nu au instalat un sistem de securitate acasă

Advertorial
Joi, 09 Iunie 2022, ora 17:04
4226 citiri
Studiu Spy Shop privind nevoia de siguranță – 73% dintre români nu au instalat un sistem de securitate acasă
FOTO: spy-shop.ro

Nevoie de securitate și siguranță personală este la baza piramidei lui Maslow, alături de nevoile fiziologice, cum ar fi nevoia de hrană, apă, adăpost etc., astfel că trebuie să întreprindem acțiuni care să ne aducă la un nivel confortabil din acest punct de vedere.

Conform unui studiu realizat de Spy Shop (unul dintre principalii importatori și distribuitori ai sistemelor de securitate și supraveghere video din România), în jur de 27% dintre români au instalat un sistem de securitate acasă, iar restul ar avea nevoie de cel puțin un astfel de strat de apărare: kit supraveghere video, sistem de alarmă antiefracție, smart security, automatizare pentru poartă sau control acces și videointerfonie.

Cum au fost afectați românii de evenimentele din ultimii ani

Conform aceluiași sondaj, peste 65% dintre respondenți au spus că sunt sau au fost afectați mai mult sau mai puțin de evenimentele globale care au avut loc în anii trecuți și care încă se mai întâmplă într-o oarecare măsură: pandemia de coronavirus, războiul din Ucraina, criza petrolului etc.

Aceste evenimente au influențat foarte mult comportamentul de achiziție a unei mari părți a populației, accentuându-le nevoie de securitate și siguranță. Totodată, la începutul evenimentelor din Ucraina, o bună parte a oamenilor a fost reticentă cu privire la cheltuirea banilor, astfel că piața a scăzut la general, nu doar pe nișa de securitate.

Între timp lucrurile s-au mai calmat, cel puțin în percepția oamenilor, iar obiceiul de consum a revenit, primind și un imbold de la vremea frumoasă odată cu venirea verii.

În ce echipamente ar investii pentru siguranța locuinței?

Aproximativ 66% dintre cei care au răspuns sondajului ar investi într-un sistem de supraveghere video a locuinței, un echipament aflat la mare căutare în rândul românilor în ultima perioadă. Tot mai mulți au nevoie de camere de supraveghere pentru casă, fie că se mută într-o altă locuință, fie că își construiesc propria casă. Pe lângă nevoia de siguranță, un aport îl au și prețurile, care sunt tot mai mici, astfel că un sistem de bază cu 4 camere de supraveghere începe de la 500 lei.

Tot în această ligă joacă și camerele de supraveghere wireless sau cele cu panou solar, care vor deveni în scurt timp preferatele publicului, cum sunt produsele celor de la Reolink.

Sistemele de alarmă și cele Smart Home Security sunt și ele la mare căutare, aproximativ 38% spunând că vor să achiziționeze un astfel de sistem pentru protecția casei. Sistemele antiefracție sunt tot mai “prietenoase” în ziua de astăzi, tehnologia având un rol foarte important în acest sens. Sunt kit-ul de alarmă smart care pot fi instalate și configurate de oricine, având nevoie doar de puțină îndemânare și un telefon mobil pentru a scana codurile de pe produse. În cazul acesta vorbim și despre produse DIY, dar și despre produse profesionale, cu grad mai înalt de securitate, precum sistemele de alarmă Hikvision AX PRO.

În control acces (ce include și interfonul sau videointefonul) ar investi doar 26%, nefiind văzut așa important în ecuația securității, iar 21% dintre români ar achiziționa toate tipurile de sisteme de securitate pentru a avea o casă sigură și confortabilă pentru ei și pentru familiile lor.

Ce buget se alocă pentru securitate în funcție de mediul în care locuiesc?

Cei mai multi, adică 43%, au pregătit un buget de până în 2.000 lei pentru a-și dota locuința cu un echipament de securitate. Dacă nu dorești produse dintr-o gamă puțin mai profesională este suficient pentru un sistem de supraveghere și un kit de alarmă, dar fără manopera de instalare.

Aproximativ 37% ar aloca între 2.000 și 3.000 lei pentru siguranța casei, ceea se traduce prin posibilitatea de a achiziționa produse de o mai bună calitate, chiar profesionale, pe care te poți baza fără probleme că vor face față situațiilor limită.

20% dintre cei care au răspuns sunt pregătiți să aloce peste 3.000 lei pentru confortul și siguranța lor. Aceștia se uită cu precădere la gamele de vârf, profesionale, ale unor branduri de renume, recunoscute la nivel internațional pentru fiabilitate și calitate, dar își doresc și serviciul de montaj.

Cum ne-am fi așteptat, cei mai mulți dintre cei interesați de aceste sisteme sunt cei care locuiesc la casă, acest tip de locuință fiind luat mai mult în vizor și având mai multe vulnerabilități. Astfel că 67% dintre cei care au răspuns locuiesc la casă și au nevoie de un strat de siguranță suplimentar, adică un sistem dintre cele prezentate adineauri.

Chestionarul a fost realizat în perioada Martie – Mai 2022 printre vizitatori ai site-ului www.spy-shop.ro.

Spy Shop este unul dintre principali importatori si distribuitori de sisteme de securitate și supraveghere video, înființat în anul 2009. Operează prin intermediul site-ului spy-shop.ro și are în portofoliu peste 50.000 de produse de securitate și supraveghere video, echipamente adresate clientului final cât și partenerilor B2B, instalatori și distribuitori.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Spy Shop, #camere supraveghere, #cupraveghere locuinte, #studiu , #tehnologie