WBC ajuta fosti mari campioni la box ajunsi in saracie

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 18:48
3589 citiri
WBC ajuta fosti mari campioni la box ajunsi in saracie

World Boxing Council (WBC) va pune baza unui plan de pensi pentru a sprijini fosti boxeri care nu au reusit in viata dupa incheierea carierei.

O licitatie de 12 ceasuri costisitoare din aur de 18 carate se va organiza pe 29 septembrie in Hotel Belagio din Las Vegas (Nevada, SUA). informeaza cotidianul spaniol As. Vanzarea va avea ca pret de pornire suma de 60.000 de dolari si promisiunea ferma pentru cumparatori ca vor primi obiectul de valoare din mana unor campioni.

Ceasurile au fost create cu un aspect care reproduce centura verde si aurie pe care WBC o acorda campionilor din aceasta versiune si au fost fabricate in aur de 18 carate, avand un diametru de 4,8 cm la cadran, cu logoul organismului care patroneaza si semnatura unor mari boxeri care au scris istorie in acest sport, asa cum sunt Mike Tyson, Lennox Lewis, Sugar Ray Leonard, George Foreman, Larry Holmes, Ken Norton, Tommy Hearns, Jeff Fenech (Australia), Oscar de la Hoya (Mexic), Roberto Duran (Panama), Azumah Nelson (Ghana), Julio Cesar Chavez (Mexic).

Fondurile stranse vor fi distribuite in cel putin 40 de tari unde pugilistii au ajuns, dupa incheierea carierei, in stare de saracie dupa ce averile castigate in perioada lor de glorie s-au topit.

Presedintele WBC, Jose Sulaiman, a stabilit teremenii generali ai proiectului intr-o cronica sportiva recenta, considerand ca planul de pensii se vrea a fi "o mana de ajutor in box" pentru un sport format din "cei nascuti in zonele cele mai sarace si aproape fara a avea nici macar de mancare".

Aflat in functie din 1975, Sulaiman a reamintit cazurile unor boxeri care si-au pierdut averile sau au fost victimele inselaciunilor, unul dintre acestia fiind mexicanul Victor Rabanales caruia i s-a vandut vulcanul Popocatepet pe care acesta l-a cumparat.

Alti mari boxeri care au ajuns in situatii critice au sfarsit fie sprijiniti, fie uitati. Super campionul de la mijlocul secolului trecut Joe Louis a fost ajutat de cunoscutul actor Frank Sinatra, un altul americanul Beau Jack a sfarsit prin a curata pantofi pe strada, algerianul Alphonse Halimi a murit intr-un azil in Franta, ei fiind doar cativa dintre boxerii care au trait in conditii dificile dupa ce a curs doar lapte si miere in timpul carierei.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#WBC licitatie ceasuri, #WBC pensii campioni , #WBC