Unul dintre cei mai mari antrenori romani: "Salariul meu a fost prost, este prost si va ramane prost"

Luni, 13 August 2018, ora 18:16
9335 citiri
Unul dintre cei mai mari antrenori romani: "Salariul meu a fost prost, este prost si va ramane prost"
Foto: Facebook/Federatia Romana de Canotaj

Antrenorul lotului national feminin de canotaj, Mircea Roman, a declarat, luni, ca a fost dezamagit de faptul ca munca i-a fost pusa sub semnul intrebarii de conducerea MTS si a precizat ca doreste ca ministrii Tineretului si Sportului, Muncii si Finantelor sa lucreze la fel de profesionist precum federatiile sportive fruntase din Romania.

"Nu am discutat deocamdata cu doamna ministru Ioana Bran, dar noi discutam prin fapte. Fiecare la locul lui de munca trebuie sa isi faca datoria, si ministrul, si antrenorul, si slujbasul din federatie. Iar dupa munca, normal, fiecare doreste si rasplata. Eu nu pot spune ca am fost suparat pe MTS. Eu am fost dezamagit. Pentru ca atunci cand ti se contesta si ti se pune munca sub semnul intrebarii te apuca... dar n-as vrea sa folosesc cuvinte grele. Insa am fost dezamagit. Le doresc ministrilor (n.r. - Tineretului si Sportului, Muncii si Finantelor) sa lucreze la fel de profesionist precum federatiile sportive fruntase. Sa se intereseze de soarta angajatilor si sa isi faca treaba asa cum ne-o facem noi afara. Pentru ca in strainatate noi suntem stimati. Si la canotaj, si la gimnastica, si la haltere si asa mai departe. As dori ca fiecare sa stea cu fruntea sus. Asta as dori celor din minister, sa fie mandri de munca depusa in folosul federatiilor", a spus antrenorul, prezent, luni, la Complexul National Sportiv Snagov.

"Nicio secunda nu m-am gandit la o revansa fata de conducerea MTS. Nu am spus: "Lasa, ca le aratam noi". Noi aratam constant ceea ce stim noi. Sunt si zile negre, dar uitati ca munca sportivilor cu neputinta, cu frustrarea, da roade si iata ce rezultate frumoase au avut", a adaugat tehnicianul.

In ceea ce priveste zvonurile privind demisia sa din cauza salariului mic, Mircea Roman a explicat ca se afla la o varsta la care nu se mai poate plange de partea financiara.

"A fost o incurcatura. Pentru mine e tarziu sa ma mai plang de partea financiara pentru ca am varsta de pensionare de un an si ceva. Deci nu asta e problema. Problema este ca am ajuns la o anumita saturatie, sunt multe chestiuni de discutat, dar nimic de salariul meu. Salariul meu a fost prost, este prost si va ramane prost pana imi voi inceta activitatea. Pensia poate nu va fi proasta, pentru ca am fost si salariatul clubului Dinamo, am fost ofiter la Dinamo, si probabil ca de acolo imi va veni pensia. Daca m-as fi bazat pe pensia de la minister... ce sa spun, eu de vreo opt ani si ceva castig ca un profesor din invatamant. Ar trebui sa se tina cont la calcularea pensiei si de medaliile antrenorilor, de tot, pentru a avea o pensie linistita. Pentru ca daca te bazezi pe pensia asta de 1.000 si ceva de lei... Si am colegi care sunt pensionari acum si stau pe banii astia. Iar batranetea vine si cu neajunsuri. Deci aici este revolta si de aici vine sustinerea mea 100% fata de Sindicatul National Sport si Tineret. Pentru ca munca din domeniul asta este cea mai prost recunoscuta, pentru ca echivalentul meu din Ministerul Invatamantului castiga mai mult ca mine. Eu lucrez aici ca simplu antrenor, eu nu am prezentat diploma cand am fost angajat aici, ci doar prima fila de la carnetul de antrenor", a afirma el.

1.370 de lei lunar primeste Mircea Roman pentru activitatea de la lotul national feminin de canotaj.

Intrebat cat timp va mai conduce lotul national de canotaj, Roman a raspuns: "Sa se termine Campionatele Mondiale si apoi mai vorbim de treaba asta. E greu sa spun acum. Simt o mare uzura. Apoi am si eu o familie, sotia sta undeva la munte, eu aici... E destul de greu, dar incerc sa imi fac treaba cat de bine pot".

Sindicatul National Sport si Tineret (SNST), afiliat la Federatia Publisind si membru al Blocului National Sindical, a organizat in ultima perioada mai multe actiuni de protest ca urmare a inechitatilor salariale din domeniu.

Federatia Romana de Canotaj a organizat, luni, la Complexul Sportiv National Snagov, o festivitate in onoarea medaliatilor de la Campionatele Europene. La acest eveniment au participat ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, secretarul de stat al MTS, Cosmin Butuza, secretarul general al COSR, George Boroi, fosti sportivi, presedinti de cluburi si oficiali ai FRC.

La CE de la Glasgow, canotorii romani au obtinut 7 medalii dintre care 3 de aur (patru rame masculin, dublu rame feminin, 8+1 feminin), 2 de argint (dublu vasle masculin, patru rame feminin) si 2 de bronz (8+1 masculin, dublu rame masculin) . In urma acestor rezultate, Romania a incheiat Campionatele Europene de canotaj pe primul loc in clasamentul pe medalii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Roman salariu, #Mircea Roman canotaj , #canotaj