Un sportiv de top si-a anuntat retragerea definitiva

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 13:004318 citiri
Un sportiv de top si-a anuntat retragerea definitiva
Foto: Instagram/Floyd Mayweather

Americanul Floyd Mayweather, unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile, a anuntat ca vremea lui in ring a trecut si ca se concentreaza pe alte proiecte precum dezvoltarea lantului sau de sali de fitness si box si compania sa de promovare, relateaza Reuters.

Mayweather, 42 ani, neinvins in 50 de meciuri, s-a retras de mai multe ori, dar a revenit pentru cateva meciuri care i-au umplut conturile, precum cele cu Victor Ortiz, Miguel Cotto, Saul Alvarez sau Manny Pacquiao.

''Am primit oferte sa revin in ring, dar sanatatea mea e mai presus. Boxul este un sport foarte, foarte brutal. In ultimii ani, multi boxeri au murit in ring. Trebuie sa stii cand sa te retragi. Am avut o cariera grozava'', a declarat Mayweather, care a pus capat speculatiilor unui nou supermeci cu Manny Pacquiao sau Canelo Alvarez in 2020.

Floyd a castigat primul din cele 12 titluri mondiale in 1998, iar in 2007 si-a anuntat prima retragere, dar a revenit rapid in ring. S-a retras din nou in 2015, pentru a reveni contra luptatorului de arte martiale Conor McGregor in 2017. Dupa acea lupta, americanul a declarat ca a pus capat definitiv carierei de pugilist profesionist.

Mayweather este inca deschis unor meciuri demonstrative, asa cum a facut-o in ianuarie, cand l-a demolat pe japonezul Tenshin Nasukawa, luptator de kickbox, in mai putin de trei minute.