Un sportiv de top si-a anuntat retragerea

Joi, 28 Februarie 2019, ora 13:124254 citiri
Un sportiv de top si-a anuntat retragerea
Foto: Instagram/James DeGale

Boxerul britanic James DeGale, campion olimpic ca amator si dublu campion al lumii ca profesionist, si-a anuntat joi retragerea din activitatea sportiva, informeaza BBC.

De Gale, care a implini luna aceasta 33 de ani, a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice de vara din 2008, de la Beijing, unde a cucerit medalia de aur la categoria mijlocie. El a castigat, de asemenea, doua medalii de argint la Campionatele Europene din 2007 si 2008, precum si una de bronz la Jocurile Commonwealth-ului din 2006.

Dupa Olimpiada din China, James DeGale a trecut la profesionisti, iar in mai 2015 a cucerit titlu de campion al lumii la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata americanului Andre Dirrell, devenind primul pugilist britanic care a cucerit aurul olimpic ca amator si un titlu mondial ca profesionist.

Tot in 2015, pe 28 noiembrie, DeGale si-a pus pentru prima oara in joc centura cu diamante a versiunii IBF, in fata romanului Lucian Bute, pe care l-a invins la puncte, in cadrul unei gale care a avut loc la Quebec City.

Campionul britanic isi incheie astfel cariera cu un palmares care cuprinde 25 de victorii (15 prin KO), un egal si trei infrangeri, ultima dintre ele suferita sambata trecuta, la Londra, in fata compatriotului sau Chris Eubank Jr, avand drept miza titlul vacant de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBO.