Un sportiv bulgar s-a indragostit de Romania: Aveti o tara absolut fabuloasa Interviu

Joi, 22 Iunie 2017, ora 15:40
10144 citiri
Un sportiv bulgar s-a indragostit de Romania: Aveti o tara absolut fabuloasa Interviu
Foto: Romanian Drift Community

Unul dintre cei mai talentati piloti de drift din Estul Europei a facut din Romania a doua sa casa, iar anul trecut chiar a devenit cel mai tanar campion national din istoria tarii noastre la aceasta disciplina.

Bulgarul Stefan Stefanov a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre pasiunea sa pentru masini, planurile de viitor, dar si ce l-a determinat ca, incepand cu anul acesta, sa faca parte dintr-o echipa romaneasca.

Pilotul in varsta de 25 de ani afirma ca: "Aveti o tara absolut fabuloasa, cu niste peisaje de vis".

Dar iata interviul acordat Ziare.com de Stefan Stefanov:

Cum a fost primul contact cu driftul? Care a fost prima masina?

Dintotdeauna am fost fascinat de motorsport, in special de drift, iar in 2012 am hotarat sa imi construiesc prima masina pentru acest sport, un BMW e36. Avea doar 150 de cai putere, va dati seama ca nu aveam nicio sansa. Apoi, am mai pregatit un BMW e34, care avea 250 de cai si am inceput sa particip la evenimente mici. Am terminat chiar pe 12 in Bulgaria, apoi, datorita faptului ca am acumulat experienta, dar si a unei noi masini, mult mai bune, in 2014, am ajuns pentru prima oara in Romania. Am reusit sa iau un loc 3, la Saturn. A fost o experienta unica, apoi am decis sa revin mai des.

Din 2016, esti constant in campionatul romanesc. Ce te-a determinat?

Auzisem de faptul ca in Romania driftul a devenit legal si ca se organizeaza un campionat foarte puternic. In plus, la noi nu exista o competitie stabila, asa ca am spus ca asta e momentul, nu doar eu, ci am fost mai multi bulgari in aceeasi situatie. Si ma bucur ca am facut acest pas, e o competitie spectaculoasa, iar faptul ca m-am impus anul trecut a necesitat multa munca si sacrificii. Am avut adversari redutabili.

Cum ti se pare Romania?

Aveti o tara absolut fabuloasa, iar driftul m-a ajutat sa o cunosc mai bine. Faptul ca se organizeaza etape in diverse orase, fiecare cu specificul lui, mi-a oferit si sansa sa vizitez tara. Sunt cateva peisaje de vis. Si nu doar eu am aceeasi parere, ci si alti colegi bulgari.

Cat de mult conteaza acest titlu de campion obtinut anul trecut in Romania?

Nu este prima oara cand devin campion, am mai castigat un titlu, in Bulgaria, dar acesta, obtinut anul trecut la Iasi, chiar in ultima etapa, m-a facut foarte fericit pentru ca, asa cum spuneam, competitia a fost una dura. De altfel, si anul acesta este la fel. Nu am inceput la fel de bine, dar am incredere ca voi recupera si imi voi putea apara titlul.

Cum ti se pare driftul din Romania?

Traseele sunt senzationale, iar pilotii sunt foarte buni. Acolo unde este competitie, acolo va fi si Stefan Stefanov. Imi plac luptele, iar Romania nu duce lipsa de astfel de momente, abia astept etapa montana de la Rarau.

De anul acesta faci parte dintr-o echipa romaneasca, Rampage Drift Team. Cat de mult conteaza aceasta asociere pentru tine?

Erau discutii cu colegul meu Vlad Stanescu de ceva vreme, ne-am dorit amandoi sa facem acest pas. A fost o decizie calculata foarte bine, care imi ofera stabilitate si confortul ca pot duce la bun sfarsit fiecare etapa. Echipa de asistenta Bix Serv m-a salvat de cateva ori, iar asta conteaza enorm pentru linistea unui pilot deoarece de fiecare data apar probleme tehnice pe parcursul unei etape. Acesta este marele atu al echipei, prietenia dintre noi si profesionalismul echipei tehnice.

Care sunt planurile de viitor?

Din punct de vedere al echipei, in prezent, ne axam pe campionatele din Romania si Bulgaria. Luptam pe ambele fronturi, cu siguranta vom avea rezultate tot mai bune. Mai intai vom fi prezenti peste o saptamana in campionatul bulgar, iar pe 15-16 iulie in etapa a treia din Campionatul National de Drift, pe TransRarau, acolo unde este singura etapa pe traseu montan. Va fi ceva fabulos! Cat despre anul viitor, vrem sa participam in continuare in Romania, dar si in Drift Master GP Polonia.

    • Foto: Romanian Drift Community
  • Din 2015, driftul, organizat de Romanian Drift Community, a devenit proba sportiva in cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, iar anul trecut a fost organizat primul campionat recunoscut de autoritati.

    In actualul sezon s-au disputat deja primele doua runde, la Mariapocs, in colaborare cu campionatul ungar, si pe circuitul Prejmer, iar urmatoarea runda va fi montana, pe TransRarau, in Suceava.

    Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
    Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
    Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
    Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
    Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
    Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
    #Stefan Stefanov drift, #competitii drift Romania , #moto