Situatie uimitoare: ce problema are noua Sala Polivalenta de lux a Romaniei

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 14:15 6861 citiri

Tara noastra are, incepand din aceasta luna, o Sala Polivalenta de lux, insa aceasta are o problema incredibila, ce aduce aminte de gazonul de la National Arena.

La Cluj s-a construit un complex sportiv de cinci stele, insa parchetul salii are mari probleme. Sportivii care s-au antrenat pana acum acuza ca mingea nu sare cum trebuie, potrivit Stiri De Sport.

"Mingea nu sare inca suficient de bine. Am observat acest lucru si la primele antrenamente efectuate aici. Acum lucrurile stau mai bine, s-a observat o imbunatatire. Ne-au explicat ca nu sunt probleme si ca parchetul trebuie sa stea o vreme pentru a se inchega. Sunt si unele vibratii care se simt atunci cand bati mingea, pe care la alte sali nu le-am intalnit. Avem totusi rabdare. Speram sa fie in regula la primul meci pe care il vom juca aici", a spus baschetbalistul Mihai Silvasan.

Sorin Cristea, directorul firmei care a construit sala, a declarat ca nu se astepta la o asemenea problema, de care a aflat abia dupa finalizarea lucrarii.

"Ne-am mai interesat la firma producatoare a parchetului si am aflat ca acesta este unul special, care are nevoie de umiditate de circa 20 - 40% pentru a se compacta mai bine. Nu am stiut la inceput de asa ceva. In timpul partidelor se va ajunge la acest nivel, dar in rest trebuie sa asiguram noi acest lucru. In plus, pentru ca parchetul sa se aseze e nevoie de circa 88 de ore de joc efectiv pe el", a comentat Cristea.

Cu o capacitate de 10 mii de locuri, dintre care 7.300 pe scane, si o suprafata de aproximativ 40 de mii de metri patrati, Sala Polivalenta poate gazdui meciuri de baschet, volei, handbal, gimnastica si tenis de camp.

Constructia a inceput in 2010, iar pretul estimat este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Sala Polivalenta se afla langa stadionul Cluj Arena si a fost proiectata de acelasi arhitect.

Punctul de atractie al salii este cubul video aflat pe tavan, asemanator celui de la National Arena.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News