Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Sporturi > gimnastica
A   A   A

Romania rateaza oficial calificarea la Jocurile Olimpice pentru a doua oara consecutiv, dupa cea mai proasta clasare din istoria Campionatelor Mondiale

Romania rateaza oficial calificarea la Jocurile Olimpice pentru a doua oara consecutiv, dupa cea mai proasta clasare din istoria Campionatelor Mondiale
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic si Sportiv Roman
Romania stie in acest moment si oficial si matematic ca va rata pentru a doua oara consecutiv Jocurile Olimpice la gimnastica in ceea ce priveste proba pe echipe la feminin, asta dupa ce la finalul primelor 6 subdiviziuni de vineri, ocupam locul 10 si mai aveam sanse infime sa mai ajungem la Tokyo.

Nu s-a intamplat, cum era de asteptat, miracolul, iar Romania, dupa urmatoarele 6 subdiviziuni de sambata a incheiat concursul de calificare pe un loc rusinos, cel mai slab loc ocupat in toata istoria participarilor la Campionatele Mondiale, 22!

Romania, la un pas de un nou esec istoric: Echipa feminina de gimnastica are sanse infime de calificare la Jocurile Olimpice

Romania s-a clasat pe 22 din 24 de participante, o contraperformanta imposibil de anticipat si greu de inteles avand in vedere traditia acestui sport in Romania.
7.126 puncte ne-au despartit de Spania, locul 12, ultimul care s-a calificat la Tokyo, la JO 2020. Celelalte tari care au mai bifat prezenta la viitoarea Olimpiada sunt: Franta, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia si Japonia. SUA, Rusia si China erau deja calificate din 2018.

Singurele natiuni pe care Romania le-a depasit sunt Egiptul si Cehia, tara noastra mai fiind depasita si de Australia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Elvetia, Ungaria, Argentina, Coreea de Nord si Mexic, pe langa tarile numite mai sus.

Nadia Comaneci incearca sa explice dezastrul lotului feminin de gimnastica. Ce solutii aduce pentru reconstructie

Singura veste buna este faptul ca, avand in vedere ca nu s-a putut califica in concursul pe echipe, Romania a avut dreptul la un loc de calificare individual pentru Tokyo, loc obtinut de Maria Holbura, care a facut un concurs fara ratare. Ea va reprezenta tara noastra in concursul de individual compus.
Ultima data cand Romania se califica la JO se intampla la Londra, in 2012.

In calificari, Holbura a primit urmatoarele note: 12,233 la paralele, 12,733 la barna, 12,366 la sol si 13,300 la sarituri. Dupa aceste note, s-a clasat pe locul 54. Ea a devenit a 49-a sportiva calificata la Olimpiada asiatica din 2020, pentru Romania.

La ultimele doua Campionate Mondiale pe echipe, 2015 si 2018, Romania termina calificarile pe locul 13. Finala feminina pe echipe va avea loc la Stuttgart pe 8 octombrie.

Citeste si:

Prima reactie a lui Nicolae Forminte, coordonator al lotului feminin, dupa inca o seara neagra a gimnasticii din Romania

D.A.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 08:00
 Autor:Dan Alexandru

 Articol citit de 12933 ori

Citeste si: