Romania termina Campionatele Mondale de canotaj cu doua medalii. Mare dezamagire in regina probelor, la 8 plus 1 feminin

Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 13:28
6392 citiri
Romania termina Campionatele Mondale de canotaj cu doua medalii. Mare dezamagire in regina probelor, la 8 plus 1 feminin
Foto: Facebook / Federatia Romana De Canotaj

Romania a terminat Campionatele Mondiale de canotaj de la Plovdiv cu doua medalii, un aur si argint, ambele culese sambata, dupa ce ziua finalelor de duminica a fost una dezamagitoare, fara niciun trofeu pentru sportivii nostri.

Echipa noastra de 8 plus 1 feminin, marea favorita si campioana mondiala en-titre de la Sarasota, a dezamagit in finala de duminica, terminand pe locul 5 dupa un start extrem de slab.

Nationala Statelor Unite a cules aurul, luandu-si revansa dupa finala pierduta acum un an, Canada si Australia intregind podiumul.

Dezamagiri au fost si in celelalte doua finale, la 8 plus 1 masculin baietii nostri fiind clasati ultimii, pe 6, iar la dublu vasle masculin, romanii Ionut Prundeanu si Marian-Florian Enache s-au clasat si ei pe ultimul loc, chiar daca erau vicecampioni europeni in exercitiu.

Desfasurarea curselor:

13.22: Dezamagire si aici, Germania castiga titlul mondial, va fi foto-finis in lupta pentru medalia de argint, Romania termina pe 6, ultima clasata.

13.15: Ne pregatim de cursa de 8 plus 1, Romania este pe primul culoar. Marea Britanie e campioana olimpica si marea favorita.

12.56: Ramane sa speram ca peste putina vreme, in finala de masculina de 8 plus 1, vom reusi macar o medalie in aceasta zi.

Se termina cursa, SUA castiga medalia de aur, Romania este pe locul 5 la final, eram campioanele mondiale en-titre. Canada pe 2 si Australia pe 3 intregesc podiumul, o mare dezamagire la Plovdiv!

12.50: Pare o cursa foarte slaba, suntem abia pe locul 5, destul de departe de primele locuri..

A inceput cursa! Romancele au inceput bine, fiind pe locul 2 dupa circa 200 de metri.

12.43: Ne pregatim acum de regina probelor, finala la 8+1 feminin, acolo unde romancele sunt favoritele 1 si campioanele mondiale en-titre.

12.39: Final de cursa, Franta castiga aurul mondial, Romania termina ultima, o cursa foarte slaba inca de la inceput facuta de ai nostri.

12.35: Inceput foarte slab, suntem ultimii dupa circa 1000 de metri, e foarte greu de crezut ca vom putea reveni in cursa pentru medalii.

A inceput cursa!

12.33: Are loc prezentarea cursei, romanii sunt pe culoarul 2, Prundeanu si Enache sunt vicecampionii europeni in exercitiu.

La dublu vasle masculin, Ionut Prundeanu si Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul al treilea in prima semifinala, cronometrati in 06 min 08 sec 170/1000, dupa Marea Britanie (06:06.590) si Noua Zeelanda (06:08.000).

Echipajul feminin de 8+1 (Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincai, Maria Tiodariu, Beatrice-Madalina Parfenie, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Daniela Druncea) a terminat pe locul secund in recalificari, cu timpul de 06 min 03 sec 930/1000, dupa Olanda (06:02.380).

In fine, la 8+1 masculin, Romania (Vlad-Dragos Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu) s-a clasat pe locul secund in recalificari, cu timpul de 05 min 26 sec 010/1000, in urma Marii Britanii (05:25.030).

Romania si-a asigurat deja sambata doua medalii, un aur la dublu rame categoria usoara prin Beleaga si Cozmiuc, plus argint la proba masculina de dublu rame, prin echipajul format din Marius Cozmiuc si Ciprian Tudose.

Romania castiga aur si argint la Campionatele Mondiale de Canotaj

Cursele vor fi televizate pe TVR 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romania lupta pentru medalii Campionate Mondiale, #Romania trei finale la CM de , #canotaj