Romanca din baschetul american a intrat in istoria WNBA. Kobe Bryant a inspirat-o VIDEO

Vineri, 21 Mai 2021, ora 15:53
11219 citiri
Romanca din baschetul american a intrat in istoria WNBA. Kobe Bryant a inspirat-o VIDEO
Sabrina Ionescu

Jucatoarea americana de baschet de origine romana Sabrina Ionescu, coordonatoarea de joc a echipei New York Liberty din liga profesionista feminina nord-americana (WNBA), a intrat in cercul select al jucatoarelor care au reusit o tripla-dubla in competitie (categorie statistica de peste 10 unitati) in meciul cu Minnesota Lynx, informeaza L'Equipe, conform agerpres.ro.

Fenomenala coordonatoare de joc a echipei New York Liberty, cum este considerata jucatoarea ai carei parinti sunt originari din Romania, a realizat a noua tripla din istoria WNBA (creata in 1996) in meciul castigat cu 86-75 in fata formatiei Minnesota Lynx (86-75).

Californianca (1,80 m, 23 ani), draftata din primul tur in 2020, a incheiat meciul cu 26 de puncte, 12 pase decisive si 10 recuperari, devenind a noua jucatoare intrata in acest cerc al celor care au mai realizat aceasta performanta.

Inaintea ei, jucatoare de calibru precum Sheryl Swoopes, Lisa Leslie, Margo Dydek, Deanna Nolan, Tameka Johnson, Candace Parker, Courtney Vandersloot si Chelsea Gray au mai reusit o tripla-dubla in timpul unui meci.

Anuntata ca un fenomen, Ionescu s-a facut remarcata deja in plan universitar, la Oregon, unde a fost prima jucatoare (masculin si feminin) care a acumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperari si 1.000 de pase decisive in NCAA.

Ea detine, de asemenea, recordul de triple-duble cu 26 de realizari si ocupa un loc in istoria baschetului universitar in fata lui Magic Johnson, fiind cea mai tanara jucatoare din istorie care reuseste acest gen de performanta, avandu-l drept mentor pe Kobe Bryant, fosta mare vedeta a lui Los Angeles Lakers, decedat intr-un accident de elicopter anul trecut.

Marco Polo, călătorul care a șocat lumea medievală
Marco Polo, călătorul care a șocat lumea medievală
Chiar și la 700 de ani de la moartea lui Marco Polo, numele lui este încă pe buzele tuturor. De ce este controversată moștenirea călătorului italian care a parcurs Drumul Mătăsii către...
Una dintre cele mai frumoase tenismene a umilit-o pe Ostapenko la Miami și a intrat în istorie
Una dintre cele mai frumoase tenismene a umilit-o pe Ostapenko la Miami și a intrat în istorie
Una dintre surprizele zilei la turneul WTA 1000 de la Miami a fost produsă de rusoaica Anna Kalinskaia, numărul 25 mondial. În turul trei, Kalinskaia a eliminat-o pe letona Jelena Ostapenko...
#Sabrina Ionescu, #WNBA, #istorie, #Kobe Bryant , #stiri din sport