Spectacol ca la Monte Carlo! Un francez s-a impus la Super Rally Mangalia

Duminica, 23 Mai 2021, ora 12:051786 citiri
Spectacol ca la Monte Carlo! Un francez s-a impus la Super Rally Mangalia
Raliul Mangaliei FOTO facebook

Pe un monopost Formula Renault, francezul Jerome France a castigat prima etapa din Campionatul National de Super Rally, care s-a desfasurat sambata, pe circuit stradal, in Mangalia. Este prima din cele 5 pe care Mihai Leu le va organiza in orasele din Romania in acest sezon.

Distanta totala a traseului stradal a avut a fost de 3,75 de kilometri, iar 30 de piloti s-au duelat pentru prima pozitie. In finala au ajuns cei mai buni 12, iar in cele din urma victoria i-a revenit lui France dupa un duel incredibil cu Mihai Leu si Costel Casuneanu.

De altfel, acesta din urma, campion national en-titre, a avut un timp mai bun decat al francezului, insa a fost penalizat cu 3 secunde dupa ce a lovit o sicana de pe traseu, manevra interzisa. Podiumul final a aratat astfel: 1. Jerome France 2. Mihai Leu 3. Costel Casuneanu

Castigatorul a comparat etapa de la malul marii cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo. "Chiar le-am aratat prietenilor mei din Franta poze de aici si au fost incantati de ceea ce s-a intamplat. Am castigat, dar asta nu ma transforma intr-un favorit la titlu", a spus Jerome France.

Printre cei care s-au mai calificat in finala au fost Dani Otil, Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Vlad Cosma si Vali Porcisteanu. Castigator in 2019 la Mangalia, Otil a fost al patrulea, insa s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei. Pe langa monoposturi si prototipuri, fanii prezenti pe margine au mai avut ocazia de a vedea in actiune un Mini eletric, dar si o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.

Urmatoarea etapa va avea loc in perioada 18-19 iunie pe strazile din Targu Mures.