Și-a transpus momentele grele din viață în tatuaje. Prin ce dificultăți a trecut cea mai valoroasă gimnastă de aerobic din România FOTO

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 22:45
3543 citiri
Și-a transpus momentele grele din viață în tatuaje. Prin ce dificultăți a trecut cea mai valoroasă gimnastă de aerobic din România FOTO
Teodora Cucu

Teodora Cucu, cea mai bună gimnastă de aerobic din România, a fost medaliată cu bronz la individual feminin la Campionatele Europene de gimnastică aerobică desfășurate recent la Pesaro (Italia).

Tânăra e pasionată de tatuaje, iar unul dintre ele îi acoperă tot șoldul drept, acolo unde în urmă cu câțiva ani, a suferit o intervenție chirurgicală dificilă.

La 21 de ani, Teodora Cucu a pierdut șirul medaliilor pe care le-a câștigat la gimnastică aerobică. Tânăra s-a pregătit câte 6 ore pe zi pentru Campionatul European din Italia, ea întorcându-se acasă și cu o medalie Medalia de aur, în finala probei de grup (în formula Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc).

„Am un program destul de încărcat, mă trezesc, vin la primul antrenament, apoi facultate, după urmează al doilea antrenament, iar seara merg câte patru ore la sala de CrossFit, acolo unde antrenez”, spune Teodora Cucu

Pe lângă gimnastica aerobică, Teo mai are o pasiune: tatuajele. Sportiva are patru desene, inspirate din filozofia ei de viață, dar și din momentele grele prin care a trecut.

„Două dintre ele sunt citate, al treilea este povestea unei operații prin care am trecut când eram mai mică, iar al patrulea ceva ce mă reprezintă pe mine, o floare de lotus. Eram într-o perioadă mai grea, iar un moment din viață m-a făcut să îmi dau seama că nu trebuie să fiu atât de tristă și să iau lucrurile așa cum erau și trebuia să trec peste”, a dezvăluit Teodora.

„Desenul de pe șold reprezintă un schelet în brațele căruia stă o fată. Fiecare detaliu al desenului ilustrează un moment prin care am trecut. Scheletul ține fata pe spate, iar mâna este așezată exact pe șold”, a completat sportiva.

Teo a început să practice gimnastica ritmică la câțiva ani, iar la 9 ani a suferit o intervenție chirurgicală și a fost nevoită să renunțe.

Sportiva dezvăluie că atunci când s-a hotărât să renunțe la gimnastică, un an nu a vrut să mai audă de niciun fel de mișcare, dar nu i-a ieșit.

„Mi-am dat seama că asta sunt eu, că nu pot să stau fără să fac ceva, dacă stau o zi maxim două nu pot. Am început să dansez, să fac acrodance, iar din 2019 la începutul anului am început să mă antrenez pe crossfit, parte de pregătire fizică, forță”, a explicat Teodora Cucu.

Ce este gimnastica aerobică?

Gimnastica aerobică este un sport care se practică pe parchet cu o încălțăminte specială, asemănătoare tenișilor. Această ramură a gimnasticii are 4 categorii: 9-11 ani, 12-14 ani, 15-17 ani și seniori. Gimnastica aerobică cuprinde 5 probe: individual feminin, individual masculin, cuplu, o probă formată din doi, băiat-fată, trio, format din trei sportivi, fete, băieți, o fată și doi băieți, două fete și un băiat, grup, format din cinci sportivi și aerobic dance, cu șase sportivi la juniori și opt la seniori.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Teodora Cucu, #gimnastica, #aerobic, #tatuaje , #stiri din sport