Ministrul Lipa, despre scandalul urias de dopaj din sportul romanesc: Acest meldonium este foarte controversat

Luni, 30 Mai 2016, ora 10:17
3155 citiri
Ministrul Lipa, despre scandalul urias de dopaj din sportul romanesc: Acest meldonium este foarte controversat
Foto: Hepta.ro

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a vorbit despre scandalul de dopaj care a lovit lotul olimpic de kaiac-canoe.

Fosta mare sportiva a avut o reactie destul de surprinzatoare, ea sustinand ca substanta utilizata de canotori, meldonium, este una foarte controversata.

Mai mult, Lipa spune ca doi dintre sportivii romani prinsi dopati ar putea concura din nou.

"Imi pare rau ca sportul romanesc trece printr-o asemenea situatie. Vreau sa va spun ca, pana nu se face si proba B, sportivii au dreptul la prezumtia de nevinovatie.

Stim foarte bine ca acest meldonium este foarte controversat. Auzim de la o zi la alta ca nu sunt studii clinice... Nici WADA nu este foarte hotarata, sa spuna odata pentru totdeauna ce concentratie trebuie sa aiba pentru ca un sportiv sa fie considerat dopat. In ultimele zile am auzit o varianta, precum ca lui Mihai Donisan si Claudiei Stef, gasiti pozitiv la meldonium, li se ridica suspendarea provizorie. Am vazut apelative precum rusinea jocurilor olimpice, rusinea sportului romanesc, lista rusinii, cu referire si la acesti doi sportivi. In situatia in care li se ridica suspendarea, cine ii mai reabiliteaza? Nu putem sa ne jucam cu lucrurile astea. Pana nu avem un raspuns oficial, daca sunt sau nu declarati acesti sportivi suspendati, dati-mi voie sa ma abtin.

Citeste mai mult despre scandalul de dopaj din sportul romanesc

Avand in vedere ca datele nu sunt clare, ne putem astepta la orice. Este limpede insa ca pregatirea lor nu mai poate fi la parametri optimi, pentru ca nu se poate pregati nimeni intr-o situatie ca asta. Nu mi se pare normal sa ne jucam cu soarta acestor sportivi. Este nedrept ce li se intampla", a spus Lipa pentru Ring.

Sportul romanesc a fost zguduit, vineri seara, de ceea ce se anunta a fi cel mai mare caz de dopaj din istoria recenta a tarii noastre.

Reactiile oficialilor si ale numelor mari din sportul romanesc

Intreg lotul de kaiac-canoe a fost depistat pozitiv cu meldonium si nu va merge la Jocurile Olimpice de la Rio.

Leonid Carp (caiac simplu si caiac dublu), Andrei Stefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) si echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu si Petrus Gavrila sunt cei sapte sportivi prinsi dopati la ultimul control.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scandal dopaj sport romanesc, #romani dopati meldonium, #ministru Lipa scandal dopaj , #canotaj