Ministrul Eduard Novak: "Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din Romania"

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 11:49
1254 citiri
Ministrul Eduard Novak: "Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din Romania"
Eduard Novak este ministrul Tineretului si Sportului FOTO Facebook/ Eduard Novak

Ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak, a afirmat joi, 14 ianuarie, ca nu va accepta pe durata mandatului sau ca vreun sportiv sa fie discriminat, cerand in acest sens criterii clare de la care sa nu existe abateri.

"Primesc zilnic, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federatii in legatura cu diverse situatii injuste, de discriminare a sportivilor. Unele dintre ele sunt simple relatari, iar cele mai mult nu sunt transmise pe cale oficiala. Ca urmare a acestor situatii, vreau sa fac o serie de precizari.

Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din Romania. In sustinerea acestui principiu de baza in activitatea mea ca ministru, voi cere criterii clare de calificare, astfel incat nici sportivii, dar nici structurile sportive sa nu se abata de la angajamentele lor. Toti sportivii remarcabili, care au facut sau isi doresc sa faca performanta si abordeaza pregatirea si competitiile cu seriozitate si responsabilitate, vor fi sprijiniti si promovati", a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

El a cerut sportivilor sa ii transmita situatiile injuste cu care s-au confruntat, cu documente doveditoare.

"Chiar daca ministerul nu s-a implicat pana acum in aceasta zona, eu imi doresc sa schimb abordarea. Ca sportiv de performanta, stiu cat de greu este, cate piedici pot exista si de cate ori anumite organizatii sunt mai degraba obstacol, decat sprijin, asa cum ar fi normal. In acest sens, va rog sa transmiteti in atentia mea, ca ministru, situatiile pe care le considerati injuste, insa pe canalele oficiale de comunicare ale ministerului, si nu sub forma de simpla relatare, ci insotite de documente doveditoare pentru fiecare dintre sustinerile facute in sesizarea dumneavoastra", a mai scris Eduard Novak.

Eduard Novak, ciclist paralimpic, este primul sportiv aflat inca in activitate care ocupa functia de ministru al Tineretului si Sportului.

VIDEO Golul impresionat al inceputului de an, marcat de un fotbalist de 22 de ani in Olanda. Executia seamana cu cea a lui Zlatan Ibrahimovic

Cum ajung să trăiască locuitorii dintr-o „Zonă Albastră” peste 90 de ani. Obiceiurile care îi mențin în formă
Cum ajung să trăiască locuitorii dintr-o „Zonă Albastră” peste 90 de ani. Obiceiurile care îi mențin în formă
Insula grecească Ikaria, care face parte din cele cinci „Zone Albastre”, devine tot mai cunoscută pentru longevitatea impresionantă și sănătatea locuitorilor săi care ajung să...
5 mituri despre alergat care îți compromit antrenamentele
5 mituri despre alergat care îți compromit antrenamentele
Îți dorești să faci sport, pentru a-ți menține greutatea sau chiar pentru a elimina kilogramele în plus? Dacă nu ai timpul necesare pentru a te ține de un program strict de fitness, cu...
#Eduard Novak, #sport, #discriminale , #stiri din sport