Michael Jordan, dur dupa moatea lui George Floyd

Luni, 01 Iunie 2020, ora 15:08
6349 citiri
Michael Jordan, dur dupa moatea lui George Floyd
Foto: Hepta.ro

Fostul superstar al baschetului profesionist nord-american (NBA) Michael Jordan s-a alaturat duminica sportivilor care, pe intreg mapamondul, au deplans moartea unui barbat de culoare in timpul arestarii sale in Statele Unite, care a generat ample manifestatii ce au degenerat in violente, informeaza AFP.

Michael Jordan a denuntat, intr-un comunicat, "rasismul inradacinat" in Statele Unite, declarandu-se "profund intristat, plin de suferinta si total infuriat" dupa moartea lui George Floyd (46 ani), pe 25 mai, la Minneapolis (Minnesota).

Derek Chauvin, politistul alb care a tinut minute in sir genunchiul pe gatul lui Floyd, care se plangea ca nu poate sa respire, a fost arestat si inculpat de omucidere involuntara, dar manifestatiile continua si s-au amplificat, degenerand adesea in violente in mai multe orase.

"Ne-am saturat", a adaugat Michael Jordan, afirmand ca "este alaturi de cei care denunta rasismul inradacinat si violenta fata de persoanele de culoare din tara noastra".

"Noi trebuie sa inmultim expresiile pacifiste fata de nedreptate si sa cerem recunoasterea responsabilitatilor", a afirmat Jordan, cunoscut pentru faptul ca a refuzat constant sa se implice in chestiuni sociale si politice pe timpul carierei sale de jucator.

Jordan s-a alaturat unui cor de voci din NBA, NFL (fotbal american) si din alte sporturi din Statele Unite, dar si din lume, care cer schimbarea modului in care sunt tratate persoanele de culoare din aceasta tara, in special de catre politisti.

Jucatorul echipei Boston Celtics, Jaylen Brown, a condus 15 ore pentru a participa la o manifestatie la Atlanta, in timp ce Roger Goodell, responsabil din NFL, considera ca manifestatiile violente "reflecta suferinta, furia si frustrarea pe care o resimtim".

La randul ei, jucatoarea de tenis Serena Williams a postat un video pe Instagram cu o fetita cuprinsa de emotie adresandu-se la o reuniune publica: "Noi suntem Negri si nu ar trebui sa ne simtim asa".

Si fenomenul tenisului american Coco Gauff a reactionat intr-un mesaj video pe reteaua de socializare TikTok: "Oare eu urmez?".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Michael Jordan George Floyd , #baschet
Comentarii