Medalie de aur pentru Romania la Campionatele Europene de canotaj

Sambata, 27 Mai 2017, ora 16:01
7862 citiri
Medalie de aur pentru Romania la Campionatele Europene de canotaj
Foto: Federatia Romana de Canotaj

Echipajul feminin de patru rame al Romaniei, format din Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie si Georgiana Parascanu, a cucerit, sambata, medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Racice (Cehia).

Romancele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 51 sec 640/1000, fiind urmate de Polonia, 06 min 55 sec 320/1000, si de Olanda, 06 min 59 sec 230/1000.

Delegatia noastra va mai avea cinci echipaje in finalele de duminica, in care barcile de 8+1, feminin (15,48, ora Romaniei) si masculin (16,33) erau deja calificate.

Echipajul masculin de patru rame (Cristian Ivascu, Marius Vasile Cozmiuc, Vlad Dragos Aicoboae, Ciprian Tudosa) a ocupat locul al treilea in a doua semifinala de sambata (05:53.900) si a obtinut biletul pentru finala (duminica, ora 13,16).

La dublu rame feminin, Madalina Beres si Laura Oprea au castigat recalificarile cu timpul de 07 min 13 sec 940/1000, cu un avans de peste patru secunde. Finala de duminica va avea loc la ora 12,16.

In proba de dublu vasle feminin categoria usoara, Gianina Beleaga si Ionela Lehaci s-au impus in a doua serie de recalificari (07:19.310), iar duminica vor lua startul in finala la ora 13,01.

Barca de dublu vasle masculin (Ion Prundeanu, Vasile Agafitei) a ratat calificarea in Finala A, terminand doar pe locul 5 in a doua semifinala (06:22.620).

La patru vasle masculin, Alexandru Chioseaua, Mugurel Semciuc, Alexandru Tanasa si Gheorghe Robert Dedu au ocupat ultimul loc, cinci, in prima serie de recalificari (06:23.850), urmand sa evolueze in Finala B.

Barca de patru vasle feminin (Ancuta Bodnar, Nicoleta Pascanu, Dorina Otea, Georgiana Vasile) a ratat si ea prezenta in finala pentru medalii, terminand a treia in prima serie de recalificari (06:37.640), la 1,12 secunde de locul al doilea si Finala A.

Romania participa la Campionatele Europene cu cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romania aur Europene canotaj , #canotaj