Medalie de argint pentru Romania la Europenele de judo U23

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 23:03
3542 citiri
Medalie de argint pentru Romania la Europenele de judo U23
Foto: FR Judo

Judoka Larisa Florian (22 ani) a obtinut medalia de argint a categoriei 52 kg la Campionatele Europene pentru sportivi sub 23 de ani de la Podgorica (Muntenegru).

Florian a castigat primul meci in fata Lisei Dengg, din Austria, iar in sferturi de finala a trecut de Ana Perez Box, din Spania.

In penultimul act, Larisa Florian a invins-o pe azera Nazakat Azizova, dar apoi a pierdut finala cu Distria Krasniqi, din Kosovo, urcand in cele din urma pe treapta a doua a podiumului.

La aceasta grupa de varsta, Florian a obtinut medalia de aur in 2013 si pe cea de argint in 2016 la Campionatele Europene. Eleva profesorului Aurelian Fleisz, de la clubul Liberty Oradea, a castigat anul acesta Grand Slam-ul de seniori de la Baku.

Tot la categoria 52 kg, Cleonia Riciu a fost intrecuta in primul tur de italianca Francesca Gorda.

Madalina Stoica a incheiat concursul de la categoria 48 kg pe pozitia a cincea, pierzand in meciul pentru medalia de bronz in fata britanicei Kelly Staddon. In optimi, Stoica a castigat in fata turcoaicei Gulkader Senturk, fiind invins in sferturi de Andrea Stojadinov (Serbia). In recalificari, romanca a dispus de belgianca Ellen Salens, inainte de a pierde meciul pentru bronz.

O alta sportiva care a evoluat la categoria 48 kg a fost Catalina Schiopu, invinsa in optimi de portugheza Maria Siderot.

La categoria 52 kg, Oana Nicolaescu a invins-o in primul tur pe azera Sakina Zairova, dar a cedat in optimi in fata rusoaicei Elena Iurkina.

La masculin, Vlad Luncan a fost intrecut in optimile categoriei 60 kg de olandezul Tibo Volleman, in timp ce Lucian Bors-Dumitrescu a cedat in primul tur in fata germanului Maximilian Heyder.

La intrecerea continentala din Muntenegru participa 301 judoka din 40 de tari, Romania avand in concurs 15 sportivi (9 baieti si 6 fete).

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Romania medalie judo, #Campionate Europene Judo 2017, #Larisa Florian Judo , #judo