Masuri drastice anuntate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce se va intampla la ceremonia de deschidere

Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 11:59
2179 citiri
Masuri drastice anuntate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce se va intampla la ceremonia de deschidere
Jocurile Olimpice vor avea loc la Tokyo

Numarul sportivilor care vor lua parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevazute in aceasta vara, urmeaza sa fie redus din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat luni organizatorii, in timp ce un ziar japonez evoca un numar mai mic cu cateva mii de participanti, informeaza AFP, conform agerpres.ro.

"Pentru a garanta siguranta si securitatea sportivilor si a simplifica operatiunile pe parcursul Jocurilor Tokyo-2020, consideram ca este necesara reconsiderarea numarului participantilor la ceremoniile de deschidere si de inchidere", au precizat organizatorii intr-un comunicat.

Comitetul International Olimpic (CIO) se asteapta ca acest numar sa fie cu aproape jumatate mai mic la ceremonia de deschidere, programata pe 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun.

Aproximativ 6.000 de sportivi sunt asteptati sa participe la ceremonie, afirma ziarul, in timp ce peste 11.000 de concurenti din intreaga lume sunt asteptati sa vina la Tokyo in aceasta vara.

Organizatorii nu au avansat insa cifre deocamdata, explicand ca toate detaliile sunt in continuare in discutie cu CIO.

Potrivit Yomiuri Shimbun, restrictiile sanitare care limiteaza durata sederii in Satul Olimpic ar explica aceasta scadere drastica.

Deoarece aceste restrictii vor face ca sportivii sa nu poata avea acces in Satul Olimpic cu mai mult de cinci zile inaintea debutului competitiilor lor. De asemenea, ei vor fi nevoiti sa paraseasca Japonia la doua zile dupa incheierea probelor la care au participat.

O crestere accentuata a infectarilor cu Covid-19 in Japonia si in alte parti ale lumii a reaprins indoielile cu privire la posibilitatea organizarii Jocurilor Olimpice de la Tokyo in aceasta vara, dupa ce acestea au fost deja amanate cu un an din cauza pandemiei.

In ciuda reticentei tot mai mari a japonezilor, organizatorii si guvernul nipon asigura ca Jocurile Olimpice pot avea loc in conditii de siguranta in aceasta vara, chiar daca pandemia de coronavirus nu va putea fi controlata pana atunci.

"Guvernul nu si-a schimbat pozitia fata de Jocurile Olimpice si Paralimpice", a declarat luni purtatorul de cuvant al guvernului, Katsunobu Kato.

Saptamana trecuta, un influent ministru japonez, Taro Kono, a afirmat insa ca nu ar trebui exclusa nicio posibilitate cu privire la competitia din aceasta vara, inclusiv o anulare a acesteia.

In weekend, un fost vicepresedinte al CIO, Kevan Gosper, a sugerat chiar ca Natiunile Unite sa fie consultate in privinta deciziei de a organiza sau nu Jocurile Olimpice in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
#jocurile olimpice, #tokyo, #ceremonie , #stiri din sport