Lupta anului in box va avea loc sambata, la Cardiff

Marti, 27 Martie 2018, ora 13:23
4167 citiri
Lupta anului in box va avea loc sambata, la Cardiff
Foto: Instagram/Anthony Joshua

Cea mai asteaptata lupta a anului in box, dintre greii Anthony Joshua si Josep Parker, va avea loc sambata aceasta, pe uriasul Millennium Stadium din Cardiff, unde in 2017 s-a disputat finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid si Juventus (scor 4-1).

80.000 de fani sunt asteptati in Tara Galilor pentru lupta in care vor fi puse in joc centurile WBA si IBF la categoria grea, detinute de pugilistul britanic, si WBO, aflata in posesia boxerului neozeelandez.

Anthony Joshua, cu 20 de KO-uri in 20 de partide disputate la profesionisti, porneste ca mare favorit, avand o cota de doar 1.12 la casele de pariuri.

Adversarul sau, in varsta de doar 26 de ani, este, de asemenea, nevins, avand un record de 24 de victorii, dintre care 18 prin KO. Totusi, o victorie a lui Parker ar reprezenta o mare surpriza, iar cota la pariuri este una pe masura (6.25).

Joshua mizeaza pe lipsa de experienta a lui Parker, care n-a mai luptat niciodata in fata a 80.000 de fani, in timp ce britanicul are precedentul partidei cu Wladimir Klitschko.

"E o experienta cu care nu s-a confruntat inca. Va fi coplesit. Veti avea fie un boxer care va incerca sa blocheze zgomotul, iar asta ii va lua multa energie. Sau veti avea un boxer care va fi prea entuziasmat de atmosfera. Lupta se castiga sau pierde in tabara de antrenament, dar ultimul cui e batut pe drumul dinspre vestiar spre ring", a spus Joshua, convins ca va ramane neinvins si dupa aceasta lupta.

Totusi, Anthony Joshua nu-l subestimeaza pe neozeelandezul neinvins in cariera sa: "E periculos. Boxerii care vin sa lupte impotriva mea devin cu 30% mai buni. Vin cu mai multa ambitie", a spus pugilistul cu origini nigeriene, intr-un interviu acordat BBC.

In tabara adversa, Joseph Parker anunta, intr-un interviu acordat presei din Noua Zeelanda, ca se simte excelent: "Sunt pregatit, pregatit, pregatit pentru aceasta lupta. Ma simt grozav, ca si cum as fi in cea mai buna forma din viata mea. Nu am nicio accidentare in prezent si am venit aici sa castiga. O sa ma intorc acasa cu cele trei centuri".

Anthony Joshua

28 de ani

20 de lupte

20 victorii prin KO

Wladimir Klitschko, Dominic Breazeale si Carlos Takam, cei mai cunoscuti boxeri invinsi

Joseph Parker

26 de ani

24 de lupte

24 de victorii, 18 prin KO

Hughie Fury si Carlos Takam, cei mai cunoscuti boxeri invinsi

Sursa foto: badlefthook.com

Castigatorul luptei dintre Anthony Joshua si Joseph Parker va detine trei dintre cele patru centuri la categoria grea, cea de-a patra, WBC, fiind in posesia americanului Deontay Wilder.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Anthony Joshua Joseph Parker , #box