Vestea asteptata de toti fanii Formulei 1. Cu ce echipa a semnat super-campionul Lewis Hamilton

Luni, 08 Februarie 2021, ora 17:06
4345 citiri
Vestea asteptata de toti fanii Formulei 1. Cu ce echipa a semnat super-campionul Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Pilotul britanic Lewis Hamilton, de sapte ori campion mondial, s-a hotarat in privinta viitorului sau in Formula 1, informeaza motorsport.com, conform news.ro.

Precedenta intelegere cu echipa Mercedes AMG a expirat la finalul anului 2020, iar Lewis Hamilton a acceptat o prelungire pentru sezonul 2021.

"Sunt incantat sa incep al noualea sezon alaturi de colegii mei de la Mercedes. Echipa noastra a realizat lucruri incredibile impreuna si asteptam cu nerabdare sa ducem succesul nostru si mai departe, in timp ce cautam continuu sa ne imbunatatim, atat pe pista, cat si in afara ei. Sunt la fel de hotarat sa continuam calatoria pe care am inceput-o ca sa facem sportul cu motor mai divers pentru generatiile viitoare si sunt recunoscator ca Mercedes a sustinut extrem de mult apelul meu de a aborda aceasta problema. Sunt inspirat de tot ceea ce putem construi impreuna si abia astept sa revenim pe pista in martie", a declarat pilotul.

Seful echipei Mercedes, Toto Wolff, a precizat ca semnarea noului contract a fost intarziata de complicatiile cauzate de pandemie. Atat el, cat si Hamilton au contractat virusul si s-au recuperat in ultimele trei luni.

"Am fost intotdeauna pe aceeasi linie cu Lewis ca vom continua, dar anul foarte neobisnuit pe care l-am avut in 2020 a insemnat ca a durat ceva timp pentru a finaliza procesul. Impreuna am decis sa extindem relatia sportiva pentru un alt sezon si sa incepem un proiect pe termen lung, de a face urmatorul pas in angajamentul nostru comun pentru o mai mare diversitate in cadrul sportului nostru", a afirmat Wolff.

Hamilton s-a alaturat echipei Mercedes in 2013 si a castigat sase din ultimele sapte Campionate Mondiale. Singurul an in care a pierdut titlul a fost in 2016, cand coechipierul sau de atunci, germanul Nico Rosberg, l-a invins inainte de a-si anunta retragerea in mod surprinzator.

Lewis Hamilton, in varsta de 36 de ani, a cucerit primul sau trofeu in Formula 1 in 2008, cand evolua la McLaren.

In acest an, el va face echipa la Mercedes tot cu finlandezul Valtteri Bottas (31 de ani).

Urmatoarea adversara a Simonei Halep e o diva a circuitului. Frumoasa Ajla e cuplata cu un tenismen din Top 10 ATP

Inceput fabulos pentru Simona Halep la Australian Open. Romanca, victorie categorica in fata unei australience

Sorana Cirstea, victorie clara in duelul romancelor de la Australian Open. Cati bani a castigat pentru aceasta victorie

FOTO Serena Williams, aparitie socanta la Australian

Open

12 ani de la moartea lui Marian Cozma. Ce fac criminalii si ce despagubiri trebuie sa primeasca familia fostului handbalist

IMAGINI FABULOASE cu Budescu la arabi. Fotbalistul roman, prezentat la noua echipa pe ritmuri orientale

Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Red Bull ar putea să fie nevoită să se descurce fără artizanul succeselor din ultimii ani. Echipa de Formula 1 este în mijlocul unui scandal. BBC Sport scrie că inginerul șef al Red...
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#Lewis Hamilton, #formula 1, #contract, #Mercedes , #stiri din sport